Doar 12 din 103 președinți de asociații au fost detronați de proprietari

> La adunările generale au luat parte doar circa 15% din totalul membrilor
Majoritatea covârșitoare a președinților de asociații de proprietari din municipiul Suceava au rămas pe funcții după adunările generale care s-au ținut în primele două luni ale anului 2012. „La asociațiile de proprietari au avut loc alegerile în lunile ianuarie și februarie. Din cei 103 președinți de asociații au fost schimbați 12, ceilalți păstrându-și funcțiile” a anunțat, într-o conferință de presă, șeful municipalității sucevene, Ion Lungu. Primarul este dezamăgit de slaba implicare a sucevenilor, întrucât la aceste adunări au luat parte doar aproximativ 15% din totalul membrilor.
 

Edilul-șef evidențiază că proprietarii vin și fac reclamații la primărie, în loc să se folosească de puterea de decizie pe care o au. „Din păcate, cu toate apelurile pe care le-am făcut, participarea a fost destul de slabă. Numai 14,94% din cei îndreptățiți au luat parte la aceste adunări ale asociațiilor de proprietari. Așa cum am mai spus și altă dată, oamenii vin la primărie, îi reclamă pe cei de la asociațiile de proprietari, personal le spun că doar ei sunt cei care trebuie să decidă, dar iată că se implică destul de puțin atunci când este vorba despre această responsabilitate civică” a declarat primarul Ion Lungu. O adunare generală este statutară cu participarea a 50%+1 din numărul membrilor acesteia, situație despre care aflăm că „nu se întâmplă aproape niciodată”. Dacă această condiție nu este întrunită, după 10 zile este convocată o nouă adunare generală, de această dată hotărârile fiind luate cu votul a jumătate plus unu din numărul celor prezenți. Dacă prima convocare se face prin anunț postat la avizierul blocului, la cea de-a doua există obligația anunțării, de către lucrătorii asociației, din ușă în ușă, pe bază de tabel și cu semnătură, a proprietarilor asociați.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: