Abataj

Ani de-a rândul, diverse voci cu mai multă sau mai puțină autoritate ne-au tot spus, până vom fi ajuns să și credem, că mineritul românesc este ineficient și trebuie îngropat. De la o vreme însă alte voci ne învață că mineritul ar avea roze perspective. Cireașa de pe subiect pare a fi proiectul minier aurifer de la Roșia Montană. Când s-a vorbit despre punerea lui în aplicare, mesajul a stârnit multă opoziție.
 

L.D. CLEMENT

La televiziuni, cel puțin, vocile contra au fost închise cu o insistentă (și desigur scumpă) publicitate pro; a urmat și urmează o tăcere părelnic îngăduitoare. Au fost și oarece protestatari care s-au agitat în stradă, iar alții, mulți, o vreme s-au manifestat, cum e mai simplu și mai comod, pe internet; poate că și acum mai transmit câte un nu hotărât din două taste: țac-pac. Iar un sondaj IRES tocmai dat publicității arată că „tot mai mulți români acceptă proiectele miniere în zonele afectate de șomaj”, spre 90%, iar 82% sunt de acord, din același motiv, cu proiectul de la Roșia Montană. S-ar zice, așadar, că în percepția colectivă asupra subiectului s-a săpat cu succes și că, iată, acum, se extrage prețiosul minereu al aprobării. Mineriți? Cum să nu, minerim!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: