8 Martie la Fălticeni

> Elevii de școală generală au cumpărat bibelouri de porțelan, bărbații s-au orientat spre obiecte de artizanat, dar și spre bijuterii sau… fiare de călcat
 

Ziua de 8 Martie a fost o zi a bucuriei pentru femeile din Fălticeni, mai ales pentru cele care au primit flori și diferite cadouri. În piața „Nada Florilor” au fost amplasate zeci de tarabe cu mărțișoare tradiționale, cu produse care mai de care mai colorate, din sticlă, plastic, lemn, ață, dar și foarte multe flori. De la unul dintre comercianți, Marius Maxim, am aflat că majoritatea clienților tarabelor cu cadouri au fost elevii de școală generală, care au preferat bibelourile din porțelan, urmați de bărbații care au dorit să ofere colegelor sau soțiilor diverse obiecte – unicat de artizanat. Cei mai pretențioși au găsit la două dintre magazinele specializate bijuterii de argint al căror preț pornește de la 10-15 lei și ajunge la 150-200 de lei, dar care, poate, ar mulțumi orice femeie, sau bijuterii din aur. Și de la vânzătorii de electrocasnice am aflat că ieri s-au vândut cel mai bine cafetierele, espresoarele și… fiarele de călcat. În ceea ce privește comerțul cu flori, anul acesta municipalitatea a luat hotărârea ca vânzătorii de flori să nu mai blocheze trotuarele și intrările în spațiile comerciale, aceștia având la dispoziție piața “Nada Florilor”. Florile s-au vândut aici cu 2 lei zambila, 3 lei firul de frezie, 6 lei firul de trandafir. Au fost și buchete de flori al căror preț a variat de la 15 lei la 50 – 60 lei, în funcție de soi și numărul de fire. Pentru că florile nu au fost însoțite și de bonuri fiscale, prețurile au putut fi negociate, iar după ora 12 prețurile lor au scăzut. Cei ce au cumpărat flori din florării au preferat aranjamentele florale, principalii clienți fiind angajați ai agenților economici sau din administrație care au dorit să ofere colegelor “altceva, decât un simplu buchet”. În funcție de aranjament și plantele folosite, prețurile au variat între 7 lei și peste 100 de lei. Aglomerație a fost și la cofetării, unde băieții și-au dus, după orele de curs, colegele de clasă sau prietenele. Au fost preferate prăjiturile în formă de inimioară, cele cu multă frișcă și minitorturile. De Ziua internațională a femeii, reprezentantele sexului frumos din Fălticeni au avut de ales între cluburile care au dat petreceri organizate în cinstea lor. În majoritatea locațiilor, accesul tinerelor a fost gratuit, în schimb bărbații care le-au însoțit au plătit un bilet de intrare la un preț destul de generos.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI