La Curtea de Apel Suceava

Traficanți de persoane și proxeneți primesc pedepse reduse

Șase personaje ale lumii interlope, care se ocupau de racolarea de fete pentru Germania, unde le obligau să se prostitueze prin bordeluri, au câștigat, ieri, la Curtea de Apel Suceava, recursurile introduse împotriva sentinței Tribunalului din 11.03.2009.
 

Toți traficanții de carne vie din dosar au primit reduceri de pedeapsă. Rețeaua acționa în perioada 2002-2003, faptele inculpaților acoperind o plajă infracțională consistentă, de la trafic de persoane, până la constituire sau aderare la un grup infracțional organizat, proxenetism sau asociere pentru săvârșirea de infracțiuni. Oficial, fetele mergeau să lucreze în cluburi, dar erau obligate să se prostitueze în bordelurile din Germania. Cine nu era de acord cu meseria oferită avea parte de amenințări și bătăi. Rețeaua a racolat, transportat și exploatat peste 40 de femei. Judecătorii Curții de Apel l-au condamnat pe Angel Roată, fost Angel Nechifor, de 43 de ani, din Corni-Liteni, la 9 ani de pușcărie (în loc de 10, cât primise la instanța de fond). Carmen Elena Mărgineanu, sora acestuia, de 45 de ani, din Suceava, a primit 6 ani (în loc de 8), Arcade Mărgineanu, de 49 de ani, născut în Liteni, cu domiciliul în Germania, va executa 7 ani (în loc de 8). Alt membru al rețelei, Ovidiu Ionel Petre, de 43 de ani, din Suceava, va sta 4 ani în pușcărie, în timp ce Neculai Crăciun, de 57 de ani, din Marginea, 3 ani (în loc de 5 ani, cât a fost stabilit, de tribunal, pentru ambii). Dintre toți cei trimiși în judecată (gruparea este mult mai vastă, prinderea celor 6 făcându-se grație cooperării judiciare germano-române), Simona Frischherz, fostă Dura, de 31 de ani, din Știrbăț (Udești), a primit 3 ani cu suspendare (6 ani termen de încercare). Decizia Curții nu este definitivă, putând fi atacată la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, cu recurs. Deși patru dintre fetele traficate ar fi trebuit să primească peste 57.000 lei drept daune morale, ele au renunțat între timp la calitatea de părți civile în acest dosar.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: