Centrul Național de Informare și Promovare Turistică

„Borna kilometrului zero” pentru turismul din Bucovina

> Potrivit președintelui CJ, Gheorghe Flutur, în 2011 Bucovina a devenit cea de-a doua destinație a României, fiind vizitată de 230.000 de turiști > „Oamenii vin în Bucovina și stau mai mult”, a spus Gheorghe Flutur > Ministrul Cristian Petrescu a recomandat ca Bucovinei să i se alăture frunza, „brandul de țară”
Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Suceava, construit cu fonduri din POR de aproximativ 500.000 euro, singurul centru de acest fel din Regiunea de Nord-Est, a fost inaugurat, ieri, în prezența ministrului dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, și a autorităților locale și județene.
 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat la inaugurarea centrului că este primul de acest gen din țară, în condițiile în care vor fi 10 astfel de centre de informare turistică. Potrivit lui Flutur, Centrul Național de Informare și Promovare Turistică din Suceava este „borna kilometrului zero al turismului din Bucovina”. Șeful administrației județene a subliniat că în județ sunt 10.000 de locuri de cazare în 374 de pensiuni și alte 1000 de locuri de cazare ale bisericilor. El a precizat că, în 2011, Bucovina a devenit cea de-a doua destinație a României, fiind vizitată de 230.000 de turiști, iar durata vizitelor a crescut de la o medie de 2,2 nopți de cazare pe turist la 2,4 nopți. „Oamenii vin în Bucovina și stau mai mult”, a spus Flutur. El consideră că prin noul centru de informare și promovare turistică și cele 7 centre locale de informare turistică din județ se va îmbunătăți activitatea de promovare a potențialului turistic al zonei, remarcând că în zonă sunt peste 500 de obiective de vizitat, printre care bisericile pictate din patrimoniul UNESCO, rezervațiile naturale, dar și cele 37 de muzee. „Trebuie să lucrăm coordonat și integrat, iar asociațiile turistice să colaboreze cu centrul de informare”, a spus Flutur. La rândul său, ministrul dezvoltării regionale și turismului, Cristian Petrescu, a arătat că centrul de la Suceava este primul din țară care a fost inaugurat, deși a fost contractat al patrulea. „Este o investiție remarcabilă și se vede interesul acordat”, a ținut să sublinieze Petrescu. În același timp, el i-a atras atenția președintelui CJ Suceava că nu a folosit brandul de țară în Centrul de Informare din Suceava. Petrescu i-a spus șefului administrației județene sucevene că brandul de țară, frunza, ar avea loc alături de cel local. “Sper să văd și brandul de țară. Să alăturăm Bucovinei și brandul de țară. E foarte bine să fie alăturate, pentru ca își fac bine unul celuilalt”, a spus Petrescu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: