Avertizări pentru patronii care nu și-au protejat angajații împotriva gerului

> Inspectorii de muncă suceveni au descins la 35 de agenți economici cu activitate de spălătorie auto, vulcanizare, service auto, prelucrare a lemnului, comerț în piețe și târguri
 

Mai mulți angajatori suceveni au fost sancționați de inspectorii de muncă, în urma controalelor făcute în perioada cu temperaturi negative extreme. Șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava, Radu Ionuț Crețuleac, informează că, timp de 11 zile, lucrătorii din subordine s-au înscris în campania națională care avut ca obiectiv verificarea condițiilor de muncă și a modului de respectare a prevederilor legale privind sănătatea și securitatea în muncă în anotimpul rece. Inspectorii de muncă suceveni au descins la 35 de agenți economici cu activitate de spălătorie auto, vulcanizare, service auto, prelucrare a lemnului, comerț în piețe și târguri, toate acestea având la muncă 1708 salariați. Inspectorul-șef Crețuleac informează că verificările au avut ca rezultat depistarea a 33 de neconformități, cea mai gravă fiind neacordarea echipamentului individual de protecție împotriva gerului pentru lucrătorii care își desfășurau activitatea în condiții improprii. Aflăm că inspectorii de muncă au constatat, de asemenea, că lipseau instrucțiunile proprii pentru lucrul în aer liber și îndepărtarea zăpezii, trusele de acordare a primului ajutor și verificarea periodică a sării de sănătate a angajaților. Totodată, s-au mai depistat abateri legate de inexistența soluțiilor și măsurilor organizatorice în cazul căderilor masive de zăpadă, neîntocmirea planului de prevenire și protecție, dar și a listei cu echipamentul individual de protecție. Inspectorul-șef Ionuț Radu Crețuleac a declarat că, în consecință, s-au dispus 38 de măsuri de remediere a neconformităților, angajatorilor controlați fiindu-le date 33 de avertismente.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: