Valentin Popa câștigă, Aurel Burciu pierde

> Ieri, comisia de analiză a contestației formulate de prof. univ. dr. Aurel Burciu a respins contestația și a găsit-o ca fiind fără temei > Senatul a validat alegerile și a transmis documentația către minister
 

Comisia de analiză a contestației înaintate de prof. univ. dr. Aurel Burciu, în urma alegerilor la funcția de rector, a respins contestația ca „tardiv formulată”, la analiza cauzei pe fond considerând-o „neîntemeiată și nefondată”. Senatul s-a reunit din nou ieri și a aprobat decizia comisiei, precizează universitatea într-un comunicat de presă. „Urmare a soluționării contestației, Senatul a procedat la validarea alegerilor și a transmiterii documentației de confirmare în funcția de rector a prof. univ. dr. ing. Valentin Popa către MECTS”, se precizează. Reamintim că, la alegerile din 17 februarie, prof. univ. dr. ing. Valentin Popa l-a devansat cu 19 voturi pe contracandidatul său, prof. univ. dr. Aurel Burciu. Pe 23 februarie, prof. univ. dr. Burciu a depus o contestație privind “încălcarea cadrului legal și a normelor etice ce au stat la baza procesului electoral pentru alegerea Rectorului în mandatul 2012-2016 la nivelul tuturor universităților din România, care ar fi trebuit să fie respectat riguros pentru alegerea Rectorului Universității «Ștefan cel Mare» din Suceava”. În contestație, prof. univ. dr. Burciu preciza că va sesiza și instanța pentru a-l acuza pe rectorul în funcție, Adrian Graur, de abuz în serviciu. …Deocamdată nu se știe ce va urma, întrucât ieri nu a dorit să facă vreun comentariu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: