Termica cere 10 milioane de lei

> Huila necesară așteaptă în port, municipalitatea sperând să obțină banii printr-o hotărâre de guvern de săptămâna viitoare
 

Primăria Suceava a solicitat de la Guvern fonduri pentru plata cărbunelui adus pe cale maritimă și care nu poate fi ridicat din port decât dacă furnizorului i se achită contravaloarea acestuia. Șeful administrației sucevene Ion Lungu a declarat ieri, într-o conferință de presă, că a făcut demersuri la ministrul administrației și internelor, Gabriel Berca, pentru acordarea unui sprijin financiar care să asigure completarea stocurilor de funcționare a Centralei Electrice de Termoficare (CET) până la sfârșitul sezonului rece în curs. „Am fost asigurat că, în maxim o săptămână, vom primi o sumă de bani. Sper să fie una cât mai consistentă, așa încât să mai putem plăti cărbunele care este în port și să putem ieși din această iarnă”, explică ocupantul fotoliului din Areni, menționând că o hotărârea ar putea fi luată în ședința de guvern de săptămână viitoare. Lungu spune că, pentru funcționarea CET, inclusiv în luna martie, este nevoie de încă 15.000 de tone huilă, acestea costând în jur de 10 milioane de lei. „Primăria a dat 10 milioane de lei, a mai plătit și Termica, există întocmit un grafic de eșalonare și sperăm ca, și cu fondurile care vor veni de la Guvern, să putem să ne închidem cu cărbunele pentru această iarnă”, a conchis edilul-șef. El a specificat că Primăria și Termica Suceava au ghinionul de aduce huilă din import și de a asigura banii la livrare, spre deosebire de alte localități și unități de termoficare din țară care au beneficiat de compensări de 40-50 de milioane de lei, de la bugetul de stat, cu Societatea Națională a Lignitului Oltenia (SNLO).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: