Sindicatele sucevene, împotriva „tratatului austerității”

Noul Tratat fiscal al UE a stârnit nemulțumiri și în rândul sindicaliștilor suceveni, care au protestat ieri după-amiază, împotriva acestuia, în fața Palatului Administrativ din Suceava.
 

Aproximativ 100 de persoane, membre ale BNS și Cartel Afla, au scandat „Rușine să vă fie!”, „Jos Băsescu!”, „Vrem să muncim, nu să cerșim!”, „Noi austeritate, voi prosperitate!”, „Jos Mafia!” și „Hoții!”. Sindicaliștii din domeniile termoficare, energetic, poștă, telecomunicații, dar și ai sindicatului polițiștilor s-au manifestat zgomotos în fața Prefecturii Suceava, suflând în fluiere sau vuvuzele. Liderul BNS Suceava, Iordănel Secrieru, a declarat că sindicaliștii au fost aduși din nou în stradă din cauza măsurilor de austeritate ale actualei guvernări. „După cum știți, la nivel național se desfășoară mai multe mișcări de protest împotriva Tratatului fiscal care prevede, în continuare, măsuri de austeritate pe lângă cele deja existente. Bravo lor, celor de la conducere, care au reușit să ne aducă în această situație”, a spus Secrieru. El a subliniat că dialogul social nu a existat și nici nu există în această guvernare. „Avem un dialog al surzilor și al muților. De aceea ieșim din nou în stradă”, a mai spus liderul BNS Suceava. O delegație a reprezentanților sindicaliștilor a transmis prefectului lista cu revendicări. Prefectul Sorin Arcadie Popescu a declarat că fiecare sindicat în parte a prezentat revendicări proprii. „Le-am solicitat să prezinte fiecare memorii în scris cu aceste revendicări, pentru ca acestea să fie apoi înaintate de mine ministerelor de resort, care să le analizeze și să le găsească soluționarea”, a spus prefectul. Protestul s-a încheiat la ora 18, fără să fie înregistrate incidente. Sindicaliștii “Cartel Alfa” și BNS protestează astfel alături de colegii lor europeni față de Tratatul fiscal al UE, considerând că impunerea unei austerități “va arunca Europa în recesiune”. Confederația Europeană a Sindicatelor (CES-ETUC) anunțase pentru ziua de ieri manifestații în toate cele 27 de țări, pentru a denunța și a condamna acest tip de guvernanță și pentru a propune soluții pentru locuri de muncă și justiție socială. Acțiunea de protest are loc în ajunul summitului european, dominat de tema austerității și disciplinei bugetare. Membrii “Cartel Alfa” solicită amânarea semnării de către România a „tratatului austerității”, cel puțin până în momentul în care vor fi îndeplinite criteriile pentru accesul în „Zona euro”, crearea de locuri de muncă și păstrarea celor existente prin aplicarea șomajului tehnic, respectarea acordului privind creșterea salariului minim garantat în plată, combaterea fraudei și evaziunii fiscale, combaterea muncii la negru și a muncii la gri, restabilirea unui dialog social responsabil, o reformă a sănătății în beneficiul contribuabililor, asigurarea unei pensii decente, conform muncii prestate.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: