Întârziere la semnarea contractelor pentru proiectele cu finanțare externă

> Decalajele au la origine contestațiile la procedurile de achiziție publică, plățile la secțiunea de dezvoltare a bugetului județean pe 2011 fiind de doar 41,07%
 

La sfârșitul anului 2011 s-a înregistrat un excedent de 12,38 de milioane de lei, partea cea mai mare, de 11,85 de milioane de lei, reprezentând excedentul secțiunii de dezvoltare a bugetului, surplus care vine dinspre fondurile externe. Așa rezultă din conturile anuale de execuție a bugetului județean, precum și din situațiile financiare aferente anului 2011, aprobate, ieri, de aleșii județeni. Astfel, la secțiunea de dezvoltare, plățile au fost de doar 41,07%, procentajul foarte mic având drept cauză decalajele apărute față de estimările inițiale. Este vorba despre semnarea cu întârziere a unor contracte pentru proiectele cu finanțare externă nerambursabilă, decalaje având la origine contestațiile înaintate la procedurile de achiziție publică. Încasările de anul trecut ale bugetului județului Suceava au fost de 344,2 milioane de lei, reprezentând 77,05% față de prevederile inițiale. Dintre acestea, 44,32 de milioane de lei (12,88%) sunt venituri proprii ale bugetului județean și au fost încasate, comparativ cu estimările inițiale, în proporție de 98,81%. Alte 134,42 de milioane de lei sunt sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată; 4,94 de milioane de lei reprezintă donații și sponsorizări; 110 de milioane de lei sunt subvenții, iar 50,5 milioane de lei reprezintă intrările pentru derularea unor proiecte cu fonduri externe nerambursabile și fiind, în principal, prefinanțări sau rambursări ale unor cheltuieli din anii trecuți. Plățile nete de la sfârșitul lui 2011 au fost de 331,82 milioane de lei, adică de numai 70,9% din prevederile bugetare. La secțiunea de funcționare a aparatului propriu al executivului județean și instituțiilor subordonate, plățile efectuate au atins nivelul de 97,48%.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: