Înlăturarea riscului de inundații din Lunca Sucevei costă minim 20 de milioane de euro

> Primăria va solicita o finanțare în cadrul POS – Mediu 2007-2013, pe lângă diguri, pe râul Suceava urmând a fi amenajată și o zonă de agrement
 

Municipalitatea suceveană va depune la Ministerul Mediului și Pădurilor un proiect de reabilitare și consolidare a malurilor și digurilor de pe râul Suceava, care trece prin reședința de județ. Edilul-șef Ion Lungu a anunțat ieri, într-o conferință de presă, că ar urma să fie vizată de lucrări porțiunea dintre cartierul Ițcani și sediul SC Termica, pe o lungime de circa 10 km din cursul apei. Lungu arată că, pe lângă intervențiile de înlăturare a riscului la inundații, ar urma să fie amenajată și o zonă de agrement. „Drept ținte, urmărim să avem o apă curată, gazon, alei și piste de alergare. Peste tot în lume, cursurile de apă sunt valorificate, iar noi avem șansa ca râul Suceava să fie chiar în mijlocul orașului, la jumătatea distanței dintre centrul civic și cartierul Burdujeni. Este un proiect care, pe de o parte, va pune în valoare râul Suceava, iar de cealaltă parte, va înlătura riscul de inundații, pe distanța dintre Ițcani și Bazar”, explică șeful administrației locale. El precizează că lucrările sunt estimate la cel puțin 20 de milioane de euro, documentația urmând a fi depusă în cadrul Programului Operațional Sectorial (POS) – Mediu 2007-2013. Proiectul va fi în complementaritate cu repararea podului de peste râul Suceava, în cartierul Ițcani, cât și cu susținerea financiară cu fonduri POR a celei de-a doua etape de reabilitare a podului din prejma Bazarului, afectat de inundațiile din vara lui 2010.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: