Astăzi, la USV

O bursă a locurilor de muncă pentru viitorii ingineri

Universitatea “Ștefan cel Mare” Suceava găzduiește astăzi, de la ora 10, o bursă a locurilor de muncă care are scopul de a recruta și angaja absolvenți care ar urma să devină ingineri instruiți conform nevoilor din industria românească.
 

Bursa locurilor de muncă are loc prin proiectul PLM – Adaptor, „care promovează parteneriatul între instituțiile de învățământ superior și firmele din industrie, prin corelarea sistemului de educație și formare profesională cu dinamica pieței muncii”. Am fost informați că proiectul a fost lansat în noiembrie 2009, în prima fază fiind realizată o cercetare a nevoilor din industrie și construit profilul ideal al noului angajat. În centrul de instruire din Suceava au fost pregătiți peste 300 de studenți, în cadrul a 4 module de studiu. “Evenimentul conectează firmele cu studenții absolvenți din cadrul proiectului, astfel încât să-și cunoască punctele comune, obiectivele profesionale urmărite, profilul de angajat căutat, gradul de pregătire tehnologică și educațională, competențele cerute de angajatori pentru a debuta favorabil în carieră”, a declarat Ionel Barbu, manager de proiect și director general ADA – the PLM Specialist, organizator, alături de universitate. Bursa are loc în aula din corpul E al universității. Vor participa companii și instituții publice, printre care Egger România, Tera Construcții Botoșani, Global Design, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă și Camera de Comerț și Industrie Suceava. Bursa se desfășoară până la ora 14, pentru “a crește eficiența procesului de recrutare”, fiind structurată pe două secțiuni: una de prezentare a proiectului și a rezultatelor înregistrate în regiunea Suceava a firmelor participante și a locurilor de muncă disponibile; alta, de scurte interviuri în care studenții se vor prezenta în fața angajatorilor și își vor depune CV-urile.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI