Cursa

Se va fi gândit poate cineva că absența ouălor de găină (pe alocuri) sau dublarea prețului lor (prin alte locuri, cu tendință de generalizare) ar fi cauzată de… pregătirile pentru Paște?! Dacă a gândit așa, va fi greșit. Dar adevărat este că elanurile meșteșugarilor care împodobesc ouă încep să se vadă iar. La urma-urmei, dintr-o privință, nu-i ceva rău că se mai adaugă, la cele oricum prea puține, un produs autohton vandabil, aducător, periodic, de beneficii bunicele. Interesant este însă că într-o „criză a ouălor” se evidențiază, iar, o adevărată cursă a ouălor. Nu bagatelizez bunele intenții, dar după un mare ou, după un superou, după megaou ș.a.m.d., după alte inițiative glisând între măreție și ridicol (precum – vă amintiți! – oul-pictat-cu-îngeraș-de-ciment-bec-și-iepure-împăiat de care se minunau călătorii pe DN 17), deunăzi, iată, și cea mai cea coșarcă de ouă din România…
 

L.D. CLEMENT

Ce va urma? E de bănuit că, în sensul acesta, cursa va continua. Iar dacă ideile comune sunt pe cale de a fi secătuite (o coșarcă, oricât de mare, e totuși o coșarcă), mai ofer și eu (gratis, numai bune de înregistrat la OSIM!) câteva: oul gonflabil „închistrit” (prezintă avantajul că se poate dezumfla, fiind ușor de plimbat de la eveniment la eveniment); ouăle „închistrite” din PVC, cu leduri multicolore (nu se sparg, funcționează cu baterii minuscule și, cât luminează, sunt ușor de dibuit și de ciocnit pe întuneric), dar și superoul-cu-lumini-dinamice (util și în cluburi, discoteci etc.). Însă dacă veți vrea cu adevărat un ou de neuitat, rogu-vă construiți un zepelin pictat cu motive tradiționale! Apoi chiar o flotă de zepeline!!! Cei cu oarece dare de mână vor face cu ele curse între așezările turistice, iar cei mai sărmani le vor admira de la sol, cu gurile căscate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: