Pentru culte, asistență socială, sport și cultură

Bani “gratis” de la buget

> Finanțarea are ca obiectiv sprijinirea – în completarea veniturilor proprii ale solicitanților – programelor și proiectelor de interes public județean
 

Consiliul Județean Suceava a elaborat programul propriu pentru acordarea de finanțări nerambursabile în anul 2012. Banii se acordă în baza Legii nr. 350/2005, finanțarea având ca obiectiv sprijinirea, în completarea veniturilor proprii, programelor și proiectelor de interes public județean, inițiate și organizate de solicitanți cu sediul pe teritoriul județului Suceava. Potrivit unei hotărâri a aleșilor județeni, anul acesta vor fi finanțate proiectele de susținere financiară a cultelor, asistenței sociale, sportului și serviciilor culturale. Cultele pot obține, în baza proiectelor depuse, fonduri pentru lucrări de restaurare, dezvoltare a infrastructurii sau pentru alte intervenții destinate desfășurării activității. Asistența socială va putea avea acces la finanțare pentru consiliere, instruire, protejare a persoanelor în vârstă sau fără adăpost, a tinerilor dezinstituționalizați, persoanelor cu dizabilități, dependenților de droguri sau a sucevenilor care trăiesc în sărăcie extremă. Fonduri vor fi acordate, de asemenea, și pentru construirea de noi așezăminte sociale sau în vederea modernizării celor existente. Cu fonduri nerambursabile se pot finanța susținerea sportului de performanță, practicarea activităților fizice și sportive de cetățeni și redresarea jocurilor sportive. Pe latura culturală, doritorii pot depune proiecte pentru organizarea de simpozioane, concursuri, manifestări teatrale, târguri, expoziții, vernisaje, spectacole, recitaluri, festivaluri cu specific cultural etc. Legea nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general are ca scop stabilirea principiilor, cadrului general și a procedurii pentru atribuirea contractelor de finanțare de la bugetele publice. Evaluarea proiectelor eligibile înaintate pe plan județean se va face în baza a 6 criterii de apreciere, contractele urmând a fi acordate în ordinea punctajelor obținute.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: