Finanțele sucevene au adunat din executări silite aproape 115 milioane de lei

Aproape 115 milioane de lei a atras Direcția Generală a Finanțelor Publice la bugetul general consolidat al statului, anul trecut, ca urmare a aplicării modalităților de executare silită.
 

Potrivit unei informări a instituției sucevene, în perioada analizată, 109,37 milioane de lei au fost încasate de la persoane juridice, cea mai mare sumă, de 69,79 milioane de lei, provenind din popriri pe conturi bancare. Alte 27,93 milioane de lei au fost adunate grație comunicării somațiilor și titlurilor executorii pentru care nu s-au înființat popriri; 10,35 milioane de lei s-au obținut în urma sechestrelor aplicate asupra bunurilor imobile; 4,3 milioane de lei provin din valorificarea de bunuri mobile sechestrate, iar 3,11 milioane de lei s-au strâns din popriri asupra veniturilor. În anul 2011, pentru recuperarea creanțelor bugetare datorate bugetului general consolidat, DGFP a emis și comunicat contribuabililor 56.048 somații și titluri executorii; a înființat 1.243 de popriri la terți și a instituit 42.606 de popriri pe disponibilitățile deținute de contribuabili în conturile bancare. Inspectorii fiscali au aplicat 344 de sechestre asupra bunurilor mobile ale contribuabililor persoane juridice și persoane fizice, 338 vizând persoanele juridice. De asemenea, în vederea recuperării de creanțe fiscale, DGFP a sechestrat 189 bunuri imobile, 179 fiind ale persoanelor juridice. Colectarea creanțelor fiscale este activitatea prin intermediul căreia se realizează încasarea veniturilor bugetare. În situația în care contribuabilul nu procedează la plata voluntară a obligațiilor fiscale, organul fiscal este în drept să procedeze la declanșarea procedurii de executare silită.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: