„Să vă ridicați întotdeauna la înălțimea acestui nume…!”

> La anul, Școala Nr. 2 „Ion Irimescu” va împlini 140 de ani de activitate > Manifestările dedicate Zilei Școlii Nr. 2 „Ion Irimescu” din Fălticeni s-au încheiat vineri, 24 februarie, după o săptămână de activități școlare și extrașcolare
 

Pentru a finaliza această sărbătoare într-o atmosferă deosebită, elevii coordonați de cadrele didactice au pregătit un spectacol care a cuprins cântec, joc, teatru și poezie. Au fost antrenați în spectacol elevi de la clasele I-VIII, iar spectatori au fost părinții, ceilalți elevi, foste cadre didactice, autorități locale, directori de la alte instituții de învățământ din municipiu și reprezentanți ai IȘJ Suceava (insp. Gabriela Scutaru). Așa cum se obișnuiește în fiecare an, de ziua școlii un moment se dedică maestrului Ion Irimescu, cel care a dat numele instituției de învățământ. După clipe de reculegere păstrat, în memoria marelui sculptor, dar și a fostelor cadre didactice trecute la cele veșnice, muzeografa Gabriela Curtui a vorbit despre Ion Irimescu, iar apoi despre cartea scriitoarei Doina Cernica, “Povești cu zăpezi trecătoare și ghiocei nemuritori”, ce a fost lansată sâmbătă, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 109 ani de la nașterea sculptorului. Un alt moment a fost cel al prezentării activităților din cadrul programului „Eco-Școala”, a performanțelor obținute după ce Școala „Ion Irimescu” a primit Steagul Verde, ca o recunoaștere a acestor activități menite să contribuie la menținerea unui mediu sănătos, nepoluat. Și pentru că a fost ziua școlii, au fost evidențiați toți elevii care au obținut rezultate deosebite la concursurile și olimpiadele școlare și care au făcut cinste instituției de învățământ. Ei au primit diplome și premii în bani, din partea unor sponsori. “Îmi exprim considerația pentru tot ceea ce este bun și frumos în Școala Nr. 2 Fălticeni. Aveți un nume special, «Ion Irimescu». Eu îmi doresc să puteți să vă ridicați întotdeauna la înălțimea acestui nume și să îl reprezentați așa cum s-a reprezentat maestrul prin tot ceea ce a făcut și a lăsat în urma sa. Cred că este foarte important ca profesorul în sine, cadrul didactic să lase ceva în urma sa și aceste urme sunt copiii pe care dumneavoastră îi formați, îi creșteți, îi ajutați să devină așa cum vă doriți dumneavoastră, cum își doresc părinții lor și chiar ei însăși. În egală măsură îmi exprim considerația pentru întreaga școală fălticeneană, care este o școală care se dezvoltă în mod special și își respectă standardele și tradiția”, a spus insp. Gabriela Scutaru. Directorul instituției, profesor Costică Parfenie, a ținut să mulțumească participanților și a lansat o invitație pentru manifestările de anul viitor, când se vor împlini 140 de ani de activitate didactică la această școală de renume din Fălticeni.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI