Festivalul Național al Ouălor Încondeiate

„Micii încondeietori” de la Ciocănești

Și elevii școlii din Ciocănești, membri ai Clubului „Micii încondeietori”, au participat, alături de profesorii lor, la manifestările din cadrul Festivalului Național al Ouălor Încondeiate, care tocmai s-a încheiat în comună.
 

Elena Torac

„Cadre didactice și elevi ai Școlii cu Clasele I-VIII Ciocănești au participat atât la simpozionul «Tradiții de Paște în Ro-mânia și în lume», desfășurat la Muzeul Național al Ouălor Încondeiate din Ciocănești, cât și la Concursul de ouă încondeiate. Elevii școlii fac parte din Clubul «Micilor Încondeietori», care păstrează și promovează tradițiile locale. De altfel, tradiția locală a fost cunoscută prin participările elevilor școlii noastre și la alte concursuri și festivaluri cultural-artistice, unde ei s-au evidențiat și au obținut diverse premii, aducând prestigiu școlii și comunității locale”, ne-a informat directoarea școlii, prof. Zanfirica Boiciuc. Cea de-a IX-a ediție a festivalului a avut loc în weekend, reunind, ca în fiecare an, artiști încondeietori de ouă din numeroa-se zone ale țării, precum și interpreți la instrumente muzicale vechi, sub genericul „Chemarea străbunilor”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: