În muzeul etnografic al Colegiului Agricol Fălticeni

Legendă contra legendă

„Dragobete /vs/ Valentine’s Day” a fost una dintre activitățile proiectului de reamenajare a muzeului etnografic din cadrul Colegiului Agricol Fălticeni, derulat de sărbătoarea propriu-zisă a ”năvalnicului” fiu al Dochiei, Dragobete.
 

Activitatea a chemat în spațiul muzeului elevi și cadre didactice care au înclinație spre etnografie și folclorul zonei Fălticeni. După ce au fost prezentate legendele celor două sărbători, elevii claselor a IX-a Hotelier B și a X-a Turism au ascultat muzică specifică de Dragobete și de Valentine’s Day, au citit din paginile unui dicționar de înțelepciune populară pus la dispoziție de prof. Gabriela Faină, iar la final elevii clasei a XI-a Automatizări au făcut câte un enunț specific „sărbătorii iubirii la români”. Pasul următor a fost lectura unor mesaje de dragoste aflate în interiorul unor baloane care au ornamentat spațiul muzeului, după care elevii claselor a XI-a Servicii A și B au încercat în fața spectatorilor să pronunțe „Te iubesc!” în diverse limbi. La finalul activității, elevi și profesori, indiferent de echipa pe care au reprezentat-o inițial (Dragobete sau Valentine), au ajuns la concluzia că iubirea nu se sfârșește niciodată, că niciodată nu e târziu să iubim.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: