A dat peste 6000 lei, în așteptarea a 3000 euro…

Tentația îmbogățirii peste noapte a mai făcut o victimă! La 24.02.2012, ora 15.10, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată de Verginia A., de 62 de ani, din localitate, despre faptul că, în cursul zilei de 21.02.2012, a fost sunată și înșelată de o persoană cu suma de 5.000 lei și 400 euro.
 

Din verificările poliției, a reieșit că reclamanta este abonată la o firmă de telefonie mobilă, iar, în ziua de 21.02.2012, a fost sunată pe telefonul mobil de o persoană care s-a prezentat ca fiind angajat al acestei societăți și a anunțat-o că a fost desemnată câștigătoarea unui premiu de fidelitate, în valoare de 3000 euro. Pentru a-i câștiga încrederea, reclamanta a mai fost apelată de pe alte numere, iar persoanele cu care a discutat au asigurat-o că este câștigătoarea premiului și, sub pretextul achitării unor comisioane, au determinat-o să cumpere cartele telefonice în valoare de 5.000 lei și să comunice codurile de reîncărcare. În ziua următoare, folosindu-se de aceleași pretexte, reclamanta a fost determinată să trimită suma de 400 euro, printr-un serviciu de specialitate, fiind de asemenea asigurată că în perioada următoare va intra în posesia premiului. Dumneavoastră ați intrat în posesia premiului? Nici reclamanta… …Nu a mai fost sunată și nici nu a mai putut apela numerele telefonice de pe care a fost contactată, motiv pentru care a apelat firma de telefonie și și-a dat seama, în sfârșit, că a fost înșelată. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de „înșelăciune”, cercetările fiind continuate de polițiștii Biroului Investigații Criminale Suceava, în vederea identificării autorilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: