IML Iași

Vasilică Pușcașu poate fi transportat în Austria după rezolvarea medicală completă a cazului

Dosarul penal al omul de afaceri Vasilică Pușcașu, de 35 de ani, din Suceava, aflat în arest preventiv dictat de Înalta Curte de Casație și Justiție a României, în vederea extrădării, pentru dublu jaf armat, către statul austriac, a făcut un pas înainte, ieri sosind la Curtea de Apel Suceava raportul de expertiză medico-legală de la IML Iași.
 

Inculpatul, s-a stabilit în documentul medical, este suferind de hernie de disc L4 – I5 st., ruptă, operată și sciatică paralitică I5 st., în curs de remisie. Pușcașu prezintă, de asemenea, colecție serohematică intracavitară postoperatorie. După intervenția chirurgicală efectuată la Suceava, ulterior agravării de sănătate pe fondul unor probleme specifice mai vechi, dar și al transportului la și de la Înalta Curte de Casație și Justiție a României, Pușcașu a fost dus la Iași, în vederea expertizării cerute de apărători și dictate de instanța Curții de Apel Suceava. Reamintim obiectivele expertizei: dacă se impune efectuarea de urgență a unei intervenții chirurgicale, iar, în caz afirmativ, dacă ea se poate face în rețeaua medicală penitenciară sau în cea a Ministerului Sănătății, sub supraveghere permanentă, potrivit procedurii penale; să se stabilească dacă o eventuală predare ar periclita viața sau sănătatea pacientului; dacă poate suporta transportul în vederea predării către autoritățile judiciare austriece. Concluziile comisiei medicale ieșene au fost că pacientul trebuie operat, deoarece acumularea de lichid (cu efect compresiv asupra coloanei) necesită evacuarea chirurgicală a acestuia, că va fi operat la Spitalul Județean Suceava, că intervenția chirurgicală nu necesită o urgență absolută, că transportul de la Iași la Suceava se va face cu ambulanță dotată cu medic și că predarea către Austria se va putea face tot în aceste condiții, după rezolvarea medicală completă a cazului. Reamintim că, potrivit datelor din mandatul emis de Parchetul din Wiener Neustadt, un oraș din Austria Inferioară, Vasilică Pușcașu este acuzat că, împreună cu alte persoane, a comis două jafuri armate. Faptele s-ar fi petrecut în zilele de 1 și 7 aprilie 2005, când Pușcașu și celelalte persoane ar fi intrat armate în două sucursale bancare, de unde ar fi plecat cu 265.000 de euro și, respectiv, 70.000 de euro. Luni, la Curtea de Apel Suceava, un nou termen în acest proces. Din câte se pare, însă, date fiind concluziile medicilor, care spun că va putea fi transportat în Austria după rezolvarea completă a cazului, Vasilică Pușcașu mai are de stat în România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: