Ilegalitățile comise în medicina dentară nu prea au șansă de rezolvare

În ultimii 10 ani, Colegiul Medicilor Dentiști (CMD) Suceava a semnalat organelor în drept mai multe cazuri de practică ilegală a medicinii dentare în județ, dar nimeni nu a fost pedepsit, întrucât nu a fost prins asupra faptului, a informat ieri președintele CMD, dr. Ioan Costea.
 

Dr. Costea a spus că astfel de situații au fost semnalate în zonele Rădăuți, Marginea, Vicov și în Vatra Dornei, de unde au ajuns în cabinetele medicilor dentiști cazuri cu complicații, după ce acestea au fost „tratate” de persoanele respective pentru sume modice. Președintele CMD spune că aceste persoane neautorizate lucrează în condiții improprii, ceea ce reprezintă pentru pacienți riscul de a se infecta cu hepatită sau HIV, dar pot apărea și alte complicații. Medicul dentist Paul Bălan a precizat că la medicii dentiști au ajuns și persoane cu complicații după ce și-au efectuat anumite lucrări – cum ar fi proteze – direct la tehnicieni dentari. „Un tehnician dentar nu are voie să lucreze în gura pacientului, ci după comanda medicului. Pacientul greșește ca să nu plătească mai mult”, a spus dr. Bălan. Potrivit juristei CMD Suceava, Andreea Munteanu, în ultimii ani au fost 7-8 sesizări cu privire la anumite ilegalități în medicina dentară, dar răspunsul primit de fiecare dată de la instituțiile abilitate să le rezolve a fost „nu s-a putut dovedi”, fiindcă ori nu s-a putut depista locația ori nu s-a depistat persoana incriminată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: