Potrivit unor surse

Contestatarul alegerilor de la USV îl acuză de „abuz în serviciu” pe rectorul în funcție

Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava nu a dat ieri niciun răspuns oficial referitor la modul de rezolvare a contestației depuse după alegerile din 17 februarie pentru funcția de rector, deși, potrivit calendarului de alegeri, contestația trebuia rezolvată pe 23 februarie, în ziua în care a fost depusă. Potrivit purtătoarei de cuvânt a universității, Adina Ignat, contestația a fost înaintată Senatului USV, dar ea a precizat că nu știe când se va reuni acesta. Reprezentanții instituției academice sucevene informaseră joi, printr-un comunicat, că la Registratura USV s-a înregistrat o contestație primită de Biroul Electoral al instituției academice, dar fără a preciza cine a depus-o și ce anume contestă. Neoficial, s-a aflat că a fost depusă de prof. univ. dr. Aurel Burciu. La rândul său, nu a dorit să facă, oficial, vreun comentariu. Însă „pe surse” s-a aflat conținutul contestației.
 

În contestația redactată pe multe pagini de prof. univ. dr. Burciu, actualul prorector, rectorul încă în funcție al Universității, prof. univ. dr. Adrian Graur, ar fi acuzat de „abuz în serviciu”, că nu ar fi fost echidistant față de cei doi candidați la funcția de rector, ci l-a susținut, pe net, intranet și în emisiunile postului de radio al USV, pe contracandidatul dlui Aurel Burciu, prof. univ. dr. Valentin Popa, promovându-l. Aflăm că prof. univ. dr. Burciu menționează că și ordinul trimis de minister, după începerea alegerilor, nu ar fi fost aplicat corect de rectorul Graur, care a respectat punctul referitor la faptul că nu au voie să voteze persoanele cu vârsta de pensionare, dar nu și pe cel care spune că urnele nu pot fi deschise fără prezența unui reprezentant al MECT. În finalul contestației, prof. Burciu a precizat că așteaptă răspunsul în 24 de ore, iar, în caz contrar, va sesiza Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava înaintând plângere penală împotriva rectorului Adrian Graur, cu acuzația de abuz în serviciu. Contestația dlui Burciu a fost depusă joi, la ora 9 dimineața, iar de atunci și până aseară înțelegem că încă n-ar fi primit un răspuns, devreme ce purtătoarea de cuvânt nu știa când se va reuni Senatul Universității. Reamintim că alegerile pentru postul de rector s-au desfășurat vinerea trecută și, potrivit numărului de voturi înregistrat, au fost câștigate de prof. univ. dr. ing. Valentin Popa, care a obținut 182 de voturi, cu 19 mai multe decât contracandidatul său, prof. univ. dr. Aurel Burciu. Regulamentul alegerilor prevede că validarea alegerilor va fi făcută de către Senatul USV pe 28 februarie, după care raportul referitor la întregul proces de alegeri – ale structurilor de conducere și a rectorului Universității – va fi înaintat ministerului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: