Spitalele au asigurat, de la CAS, un buget mai mare cu 9%

Șeful Casei de Asigurări de Sănătate Suceava, ec. Victor Cristi Bleorțu, a declarat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, că bugetul pe 2012 pentru furnizorii de servicii medicale din județ se ridică la peste 231 milioane lei, fiind cu 13% mai mare decât cel alocat inițial pentru anul 2011, care a fost de 204 milioane.
 

Mai bine de jumătate de sumă, peste 136 de milioane, intră în bugetul alocat celor 10 spitale din județ, un buget inițial mai mare cu 9,4% comparativ cu cel total alocat spitalelor anul trecut, care a fost de peste 123 milioane. „Bugetul aprobat la această dată permite să asigurăm suma minimă lunară, pentru fiecare spital din județ, pentru tot anul 2012. Rectificările sau suplimentările de buget ulterioare vor fi repartizate suplimentar, peste suma minimă, conform indicatorilor specifici fiecărei unități sanitare care au stat la baza valorii inițiale de contract”, a precizat președintele director general al CAS. Urmează ca valoare bugetele alocate pentru medicamente cu și fără contribuție personală – aproape 45 de milioane, asistența medicală primară – circa 30 milioane, servicii medicale prespitalicești – aproape 16 milioane. Pentru asistență medicală de specialitate, bugetul alocat este de peste 8 milioane, 3,5 milioane lei reprezintă bugetul pentru investigațiile de laborator, 2,1 milioane sunt alocate pentru dispozitive medicale, un milion intră în serviciile stomatologice. Pentru îngrijiri la domiciliu sunt prevăzute 81000 lei, suma de 70000 lei fiind pentru centrul de permanență de la Vicovu de Sus, cu cei 7 medici. Conform normelor metodologice de aplicare în 2012 a contractului-cadru, din suma totală de buget, la nivelul CAS Suceava, se rețin 6% din fonduri, ce vor fi deblocate în a doua jumătate a anului. Aproape 700 de furnizori de servicii medicale au încheiat contract cu CAS Pentru furnizorii aflați în contract la sfârșitului anului trecut, CAS informează că a încheiat acte adiționale, prin care se prelungește contractul inițial, iar pentru furnizorii noi care au depus cerere pentru intrare în relații contractuale sunt încheiate contracte cu valabilitate de la 01.02.2012 până la 31.12.2012. Astfel, s-au încheiat în total 686 acte adiționale și 6 contracte noi, cu asistența medicală primară fiind încheiate 285 acte adiționale, cu farmaciile – 122 acte adiționale și două contracte noi, 68 de acte adiționale sunt încheiate cu medici stomatologi, alte 62 acte adiționale fiind cu furnizorii de dispozitive medicale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: