Formula asfaltului, vinovată de puzderia de găuri de pe străzile Sucevei

> Primarul Ion Lungu recunoaște că la plombarea carosabilului se cheltuiește mult și cu eficiență minimă, pentru că „acolo unde se plombează vara, plombele sar iarna” > Infiltrațiile de apă din zăpezi și ciclurile îngheț-dezgheț au dus la apariția gropilor, acestea fiind acoperite cu pavele
Principalul dușman al străzilor este apa, a declarat ieri, într-o conferință de presă, șeful administrației locale sucevene, Ion Lungu, adăugând că, în măsura în care zăpada nu va fi cărată din oraș, infrastructura rutieră ar avea mult de suferit de pe urma infiltrațiilor.
 

Edilul-șef recunoaște că la plombarea carosabilului se cheltuiește mult și cu eficiență minimă, însă crede că de vină este formula compoziției bituminoase consacrată la nivel național și care nu face față ciclurilor repetate de îngheț-dezgheț. Lungu precizează că, încă de la începutul săptămânii, 3 echipe de muncitori au ieșit la acoperirea găurilor din asfalt cu pavele refolosibile, dintre cele înlocuite în cursul anului trecut. „Au început să apară gropi în asfalt, iar noi estimăm că vor apărea și altele. De luni, avem deja 3 echipe în teren care fac reparații la rece cu pavele recuperate și refolosibile. Este un procedeu eficient, ieftin și sigur, în același timp. Vom interveni pe toate străzile pe care apar aceste gropi, aceasta fiind o discuție la nivel de țară. O spun cu modestie, la Suceava parcă sunt mai puține găuri în asfalt decât în altă parte. Însă există o problemă, iar specialiștii vor trebui să dea un răspuns asupra structurii, formulei asfaltului cu care se lucrează în România. Facem niște cheltuieli mari și care au foarte puțină eficiență. Acolo unde pe timp de vară plombăm, pe timp de iarnă, după îngheț și dezgheț, plombele sar. Însă vom interveni cu celeritate, astfel încât circulația să nu aibă de suferit”, reliefează primarul, menționând că pe bulevardul principal, asfaltat în toamnă, încă nu au apărut gropile. Primăria a trimis deja la Autoritatea Națională pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP) documentația pentru organizarea licitației electronice pentru desemnarea firmei care se va ocupa de întreținerea și repararea arterelor din municipiul Suceava în anul 2012. Valoarea de licitare este de circa 3 milioane de euro, bani de la bugetul local, conducerea executivului sperând în semnarea contractului cu viitorul prestator până pe 1 aprilie, dată de la care se va putea trece la asfaltări.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: