Comisarii financiari suceveni, activitate intensă împotriva evaziunii fiscale

Secția Județeană Suceava a Gărzii Financiare informează că a avut, anul trecut, o intensă activitate pe linia descoperirii și combaterii evaziunii fiscale.
 

Așa rezultă dintr-o informare a instituției privind acțiunile din anul 2011, vizați, în primul rând, fiind agenții economici care produc ori comercializează produse supuse regimului de accizare, precum și cei care operează în baza licențelor de exploatare, a autorizațiilor de valorificare, licențelor de fabricație și atestatelor pentru distribuirea și comercializarea angro de produse supuse regimului de accizare și autorizațiilor pentru schimb valutar. De asemenea, în vizor au fost luați organizatorii de jocuri de noroc, de tip bingo și cazino, colectorii și valorificatorii de deșeuri reciclabile, producătorii și comercianții angro de băuturi alcoolice și produse din tutun. Conform sursei citate, în sensul celor de mai sus, controlați au fost 509 de agenți economici, lucrătorii Gărzii Financiare aplicând 298 de amenzi, cu un total de 1,33 de milioane de lei. Valoarea bunurile confiscate se ridică la 194.000 de lei, pe numele a 3 agenți economici fiind întocmite sesizări penale. Acțiunile în sectoarele exploatării, prelucrării și comercializării masei lemnoase au avut ca țintă 438 de operatori economici de profil, scopul controalelor fiind combaterea tăierilor ilegale, a furturilor și exploatării neraționale, precum și a ilegalității funcționării instalațiilor de debitare și prelucrare a lemnului. Astfel, comisarii financiari suceveni au aplicat 320 de sancțiuni contravenționale în valoare de 891.000 de lei, contravaloarea confiscărilor însumând 77.000 de lei. Pentru un prejudiciu total de 163.000 de lei, Garda Financiară Suceava a făcut 8 sesizări penale. Încă 304 de agenți economici au fost amendați cu 895.000 de lei, sancțiunile fiind date după verificări ale mijloacelor de transport ale operatorilor de import-export. Controalele au avut loc în trafic, dar și zona marilor centre comerciale și depozitelor angro, piețelor, târgurilor și oboarelor, confiscate, cu aceste ocazii, fiind bunuri în valoare de 137.000 de lei. Pentru un prejudiciu de 2.94 de milioane de lei au fost înaintate 8 sesizări penale. Controalele la 206 de agenți economici din piețele agroalimentare, pe linia documentelor de proveniență a mărfii, autorizațiilor, certificatelor de producător și legalității actelor și faptelor de comerț s-au lăsat cu 147 de amenzi în valoare de 678.000 de lei, confiscări de 10.000 de lei și cu o sesizare penală.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: