Înfiorător!

Carbonizată până la lipsa elementelor anatomice

Caz cutremurător la Sălăgeni, comuna Dumbrăveni, unde o femeie de 45 de ani a fost efectiv carbonizată în căsuța de chirpici a concubinului ei, cuprinsă de flăcări. Din biata victimă a mai rămas doar craniul și o bucată de carne, legiștilor revenindu-le sarcina ingrată a stabilirii identității a ceea ce cu greu poate fi denumit cadavru!…
 

Marți, în jurul orei 21.25, prin „SNUAU 112” pompierii erau anunțați că, la locuința lui Dumitru Lucanu, de 44 de ani, din localitate, a izbucnit un incendiu. La sosirea militarilor, ardeau violent acoperișul și bunurile din interiorul casei, existând pericolul de propagare la anexele gospodărești. Din cauza drumului impracticabil, acoperit cu zăpadă, pompierii au fost nevoiți să desfășoare un dispozitiv de aproximativ 500 de metri, de la autospeciale la locul incendiului. Acest lucru nu a afectat intervenția, militarii localizând și stingând flăcările în limitele găsite. Incendiul a fost lichidat la ora 1.15. Paramedicii pompieri SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, care a suferit arsuri de gradele I și II la nivelul feței și o intoxicație cu fum, după care l-au transportat la Secția UPU a Spitalului Județean, pentru tratament de specialitate. Atât bărbatul, cât și vecinii săi au declarat pompierilor că în interior se afla și concubina acestuia, Geta Vieru, în stare de inconștiență, pe care nu au mai reușit să o salveze. În urma cercetărilor efectuate de specialiștii aflați la fața locului, s-au identificat, printre resturile carbonizate și plafonul prăbușit, rămășițe ce păreau de natură umană. Acestea au fost preluate de către legiști, urmând a se efectua necropsia. Au ars casa de locuit, construită din chirpici, pe structură din lemn, cu învelitoare din azbociment, pe o suprafață de 60 mp, planșeul locuinței, obiecte de mobilier și bunuri de uz casnic. S-au degradat pereții casei și elementele de tâmplărie. Din primele cercetări, cauza probabilă de producere a incendiului este efectul termic, focul izbucnind de la materialele combustibile amplasate necorespunzător față de sistemul de încălzire. Este vorba despre lemne de foc umede puse pe sobă, la uscat. Surse judiciare afirmă că bărbatul sosise acasă, venind din Portugalia, în dimineața zilei de 21.02.2012. În jurul orei 21.20, Dumitru Lucanu a ieșit dezbrăcat din locuință, alergând la casa vecinei sale, Ileana Ș. (care locuiește la aproximativ 600 m) și strigând după ajutor. Îngroziți, vecinii au aflat că în interiorul căsuței din chirpici a rămas Geta Vieru, pe care concubinul nu reușise să o scoată afară. Procedural, cum se întâmplă în astfel de cauze, polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere și moarte suspectă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: