„Chihlimbarul – mit și realitate”

Expoziția „Chihlimbarul – mit și realitate” va fi deschisă la Muzeul de Științele Naturii Suceava în perioada 21 februarie – 10 martie a.c. și va cuprinde bucăți de chihlimbar brut de diferite nuanțe, din colecția de mineralogie a muzeului, dar și obiecte de podoabă confecționate din chihlimbar.
 

Suntem informați că vor fi prezentate coliere, brățări, cercei, medalioane, copăcei, care pot fi și achiziționate, nu numai admirate, putând fi oferite de Mărțișor sau de Ziua femeii. Chihlimbarul se mai numește și „ambră galbenă” și este o rășină fosilă divers colorată, mai ales în nuanțe de galben, provenită din mai multe specii de pin. În structura sa se găsesc adesea fosile animale sau vegetale, care s-au solidificat cu timpul ca o substanță amorfă, fără să fie vorba despre un mineral, vârsta acestei rășini fosile fiind estimată la 50-60 de milioane de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: