Prima proiecție din cadrul „Serilor filmului francez”, la Casa Prieteniei Suceava

Povestea de dragoste a prințesei de Montpensier

„Serile filmului francez” organizate de Biroul Francez care funcționează în cadrul Casei Prieteniei de la Suceava debutează joi, 16 februarie, de la ora 16, cu proiecția filmului „La princesse de Montpensier”.
 

Potrivit organizatorilor, filmul este regizat de Bertrand Tavernier și îi are în distribuție pe Mélanie Thierry, Lambert Wilson, Grégoire Leprince-Ringuet. Acțiunea are loc în Franța anului 1562, în timpul domniei lui Carol al IX-lea, pe când “războaiele religioase se dezlănțuiau”, concentrându-se asupra poveștii Mariei de Mézières, căreia i se impune căsătoria cu prințul Montpensier, deși era îndrăgostită de ducele de Guise. “Vă invităm să vizionați această proiecție adresată publicului larg la Casa Prieteniei, un spațiu deja cunoscut pentru activitățile educativ-culturale pe care le găzduiește. Menționăm că intrarea este liberă”, ne-au precizat Roxana Bondar și Adriana Candrianu, voluntare ale Biroului Francez.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI