Nici gerul nu oprește virușii:

Încă 15 elevi de liceu sunt suspecți de rubeolă !

Încă 15 elevi din municipiul Suceava, Fălticeni, Rădăuți și Vatra Dornei sunt suspecți de rubeolă, probele fiind trimise pentru investigație la București, informează Direcția de Sănătate Publică Suceava. Este vorba despre elevi care învață la licee din localitățile menționate, majoritatea fiind însă din municipiul Suceava.
 

Deși se circulă greu în această perioadă, probele de sânge de la cazurile suspecte de rubeolă au fost trimise fără probleme. Primele 4 cazuri de rubeolă din județ au fost confirmate, la începutul lui februarie, la elevi din tot atâtea licee sucevene, iar de atunci medicii școlari realizează zilnic un triaj epidemiologic la elevii de liceu. Rubeola sau pojărelul este o boală ce apare, de regulă, la copii, care sunt imunizați împotriva ei la vârsta de un an; dar atunci când apare la vârste mai mari poate provoca unele complicații. Vaccinarea antirubeolă a fost introdusă abia prin 2005, astfel că elevii care acum frecventează liceul nu au fost imunizați, apariția bolii la vârste mai mari putând provoca unele complicații, precum pneumonie sau meningită. Rubeola este o boală, în general, cu evoluție benignă, nu necesită izolare în spital, ci la domiciliu, fiind specifică vârstei copilăriei. Este contagioasă, cu evoluție scurtă și foarte ușoară, fiind produsă de un virus. Se caracterizează prin erupție cutanată și adenopatii (mărirea unor grupe ganglionare). Dacă apare la femei gravide, poate determina malformații congenitale. Boala se transmite pe cale aeriană, numai prin contact direct, prin picături de salivă de la bolnav la sănătos și dă o imunitate solidă pe viață.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: