La subvenția pentru laptele din zonele defavorizate

Controale și supracontroale

> Deși prin cererile depuse se solicită prime pentru 1.179 de animale, în gospodăriile solicitanților s-a constatat lipsa a 144 de bovine
 

Până în luna martie, are loc controlul și supracontrolul la fața locului pentru schema de ajutor specific acordat producătorilor de lapte de vacă din zonele defavorizate, anunță directorul executiv la Centrului Județean Suceava la Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Angela Coroleucă. Potrivit șefului APIA Suceava, până pe 13 februarie au fost verificați 802 din totalul de 1.773 de fermieri selectați în eșantionul de control. Astfel, deși prin cererile depuse se solicită sprijin financiar pentru 1.179 de animale, la fața locului au fost găsite 1.035 de bovine, cu 144 mai puține. „Animalele neidentificate la primul control sau la supracontrol sunt animale nedeterminate și nu pot face obiectul acordării ajutorului specific”, subliniază Angela Coroleucă, precizând că, în perioada următoare controlați vor fi încă 935 de fermieri. În zona defavorizată se află localitățile Mălini, Râșca, Slatina, Sucevița, Brodina, Putna, Straja, Ulma, Capu Câmpului, Frasin, Gura Humorului, Mănăstirea Humorului, Ostra, Stulpicani, Câmpulung Moldovenesc, Sadova, Breaza, Fundu Moldovei, Moldova Sulița, Pojorâta, Frumosu, Moldovița, Vatra Moldoviței, Izvoarele Sucevei, Vama, Panaci, Șaru Dornei, Coșna, Dorna Candrenilor, Poiana Stampei, Vatra Dornei, Broșteni, Cârlibaba, Ciocănești, Dorna Arini, Crucea și Iacobeni. Pentru a beneficia de ajutorul specific, fermierii trebuie să dețină între 2 și 15 vaci de lapte pe exploatație, să fie înregistrați în sistemul de administrare a cotelor de lapte, să fie înscriși în Registrul Național al Exploatațiilor și să mențină efectivul 6 luni de la depunerea cererii. Sediul exploatației trebuie să fie în zonele defavorizate, beneficiarii trebuind să notifice APIA, în cel mult 7 zile, cu privire la apariția oricăror modificări ale datelor declarate în cererea de obținere a sprijinului. În caz contrar, se reduce cuantumul ajutorului specific, iar fermierul poate fi exclus de la plată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: