Proiectele POR de la Suceava

Constructorii vor să lucreze repede și să-și ia banii

> „Vom vedea graficele de lucrări în cauză și vom fi foarte exigenți”, declară primarul Sucevei, Ion Lungu, referindu-se la cele 4 proiecte în derulare
 

Municipalitatea suceveană continuă să țină în priză firmele constructoare în cadrul proiectelor cu finanțare europeană POR. Chiar dacă vremea este urâtă, de luni au fost reluate lucrările la parcările subterane din centrul Sucevei, intervenții întrerupte în intervalul cu temperaturi deosebit de scăzute. Ce este drept, activități se desfășoară doar la interior, la compartimentări, instalații electrice, instalații sanitare, precum și la cele de ventilare. În ceea ce privește proiectul de modernizare a iluminatului public, lucrările se află pe ultima sută de metri. Deși vremea rea a împiedicat finalizarea intervențiilor pe 15 februarie, așa cum s-a cerut inițial, primarul Ion Lungu le-a cerut constructorilor ca acestea să fie încheiate până pe 29 februarie. „Sperăm să închidem acest proiect, astfel încât să ne putem să ne concentrăm pe celelalte”, a subliniat Lungu, precizând că, printre altele, mai trebuie mutate unele dintre camerele video de supraveghere de pe vechii stâlpi, pe cei noi. Dat fiind gerul pronunțat, la proiectul de modernizare cu fonduri comunitare a celor 14 străzi este revăzută proiectarea, în sensul eliminării diferențelor de nivel dintre curțile gospodăriilor și carosabil. La clădirea centrului de conservare a tradițiilor populare, perspectivele sunt optimiste, responsabilul de lucrări dând asigurări că execuția ar putea fi terminată în august, cu aproape jumătate de an înainte de termen. „Vom vedea graficele de lucrări în cauză și vom fi foarte exigenți, pentru că, se știe, constructorii vor să facă lucrările repede și să ia banii. Însă, trebuie să le facă bine și, de aceea, noi vom insista ca graficele să fie realiste și le vom urmări în teren”, explică primarul. Ion Lungu reliefează că deși condițiile meteorologice sunt nefavorabile, există premise pentru ducerea cu bine la capăt a proiectelor finanțate în cadrul POR, mai ales că și executanții de la parcările subterane au raportat că vor tăia panglica inaugurală în avans. Bătăi de cap mai dă proiectul de modernizare a infrastructurii rutiere, care a demarat cu mare întârziere din cauza contestațiilor la licitațiile pentru desemnarea constructorului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: