Primăria Suceava îi caută pe asistații social la bijuterii, obiecte de artă și conturi bancare

> Anchetele sociale vor fi refăcute, corectitudinea lor urmând a fi verificată prin compararea cu ceea ce știu sucevenii despre bunăstarea vecinilor lor asistați social > Din cauză că nu și-au plătit impozitele și taxele, până acum 55 de persoane au fost suspendate de la plata beneficiilor sociale
 

Conducerea municipalității sucevene a avertizat, încă o dată, că, în conformitate cu noile prevederi legale, asistaților social și beneficiarilor de alocație de susținere familială cu datorii la bugetul local li se vor suspenda drepturile bănești de care aveau parte. „Au apărut noile anexe la legea modificată privind acordarea ajutorului social și a alocației pentru susținere familială. Una dintre aceste modificări prevede că persoanele care au datorii la bugetul local nu mai pot beneficia de aceste facilități”, atenționează Ion Lungu. Potrivit unei statistici a Direcției de Asistență Socială a executivului, pentru neonorarea impozitelor și taxelor locale, până în prezent, au fost suspendate 8 din 112 dosare pentru acordarea venitului minim garantat și 47 dosare din totalul de 377 de dosare ale beneficiarilor alocației de susținere familială. Suspendarea este valabilă pentru 5 luni, iar, în cazul în care beneficiarul achită obligațiile de plată în acest interval, plata drepturilor poate fi reluată începând cu luna următoare celeia în care au fost onorate impozitele și taxele locale restante, inclusiv cea a drepturilor cuvenite pentru perioada de sistare. Lungu pune în vedere că, în conformitate cu anexele la actul normativ, nu vor mai primi respectivele beneficii de asistență socială nici cei care dețin obiecte artă, bijuterii în cantitate mai mare de 100 de grame, depozite bancare care depășesc 3000 de lei, aparatură electronică sofisticată, utilaje agricole, precum și anumite suprafețe de teren în intravilan și extravilan. „În concluzie, persoanelor care se încadrează în prevederile privind respectivele categorii de bunuri automat li se suspendă ajutoarele sociale și alocațiile de susținere familială”, a explicat șeful municipalități sucevene. El reliefează că, în aceste circumstanțe, până în luna martie, lucrătorii specializați ai executivului vor proceda la revederea anchetelor sociale, beneficiarii verificați trebuind să dea declarații pe proprie răspundere că nu au în proprietate unul sau mai multe dintre categoriile de bunuri amintite. Ion Lungu spune că sinceritatea declarației pe propria răspundere a celor chestionați va fi verificată prin compararea acesteia cu ceea ce știu sucevenii despre bunăstarea vecinilor lor care primesc beneficii de asistență socială.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: