Primăria comunei Coșna

Drept la replică

Conducerea Primăriei comunei Coșna răspunde pe această cale domnului Ionel Chiforescu referitor la articolul din 8.02.2012 apărut în ziarul dvs., în care prezintă unele date eronate legate de pășunile comunei Coșna
 

Suprafața de pășune deținută de comuna Coșna este de 345,44 ha, din care 228,9 ha pe teritoriul comunei Coșna, județul Sucea-va, iar diferența se află pe teritoriul comunei Tiha Bârgăului, județul Bistrița-Năsăud, și al orașului Borșa, județul Maramureș. Din totalul trupurilor de pășune, suprafața eligibilă pentru subvenții este de 191,8 ha. În anii 2010-2011 s-au organizat licitații publice conform prevederilor legale, anunțate în SEAP, conform OUG. 34/2006, și la sediul primăriei, și în baza Ordinului 541/210/2009 pentru modificarea și completarea Strategiei privind organizarea activității de îmbunătățire și exploatare a pajiștilor la nivel național pe termen mediu și lung, aprobată prin Ordinul ministrului agriculturii, alimentației și pădurilor și al ministrului administrației publice nr. 226/235/2003. În urma acestor licitații, la care nici domnul Chiforescu și nici vreunul dintre membrii fondatori ai Asociației dumnealui nu și au manifestat intenția de a participa, s-au atribuit, pe bază de contracte, toate trupurile de pășune aparținând comunei Coșna. Ținem să subliniem că niciun salariat al Primăriei și niciun consilier local nu au încheiat un astfel de contract cu instituția noastră referitor la trupurile de pășune, fie cele eligibile la subvenție sau neeligibile, așa cum eronat precizează domnul Chiforescu. Asociația condusă de domnia sa, care numără 5 persoane, după cum reiese din documentația depusă la Primărie, a fost înființată în septembrie 2011, așadar nu poate primi prin atribuire directă concesionarea trupurilor de pășune care au fost deja încredințate pe bază de contracte încă din aprilie 2010 și mai 2011. Ținem de asemenea să menționăm că, pe toate trupurile de pășune contractate, concesionarii sunt persoane din comună, gospodari de-ai Coșnei, nu „străini”, cum din nou eronat acuză domnul Chiforescu. De asemenea vrem să amintim faptul că s-au făcut lucrări de întreținere a solului, reparații la adăposturi pentru animale, garduri, adăpători, defrișări etc. S-au efectuat în fiecare an, iar aceste lucrări au fost verificate de o comisie, din care au făcut parte atât consilieri locali, cât și personal din cadrul Primăriei. Gardul din fotografia prezentată de dvs. în ziarul de miercuri, care are mai exact 1725 ml, a fost construit de concesionari și recepționat de comisia de mai sus. Și acesta este doar un exemplu. În concluzie, stimabile domn Președinte Chiforescu, vă invităm și noi pe această cale ca mai întâi să treceți pe la casieria Primăriei, pentru a vă achita impozitele și taxele locale restante, iar mai apoi să vă manifestați în presă, dar cu afirmații adevărate și nu cu argumente nefondate, prin care să duceți în eroare locuitorii comunei și cititorii acestui ziar. Conducerea Primăriei Coșna Nota: Articolul la care se face referire Cine a „pășunat” subvențiile pentru pășunile comunei Coșna?

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: