Trei culori cunosc…

A vedea viața în roz, a fi negru de supărare, a vedea roșu de furie…

În Orient, culoarea doliului este albul – în Occident, e negrul. Roșul, culoarea fericirii și a norocului în China, la noi e asociată cu pasiunea și furia.

 

Datorită frecvențelor de bază, a vibrației, culorile au un sens universal. De mai bine de 30 de ani, William Berton, fost kinetoterapeut și acupunctor, studiază proprietățile fizice, psihologice și spirituale ale culorilor. De-a lungul anilor, el a explorat secretele unei palete de 45 de culori. Fiecăreia îi corespunde un mod de a fi, într-un anumit moment de viață, un mod de a concepe și de a vedea lumea, de a te întreba, de a-ți aranja casa, de a-ți trăi viața. Berton a conceput un test original, care poate reflecta starea ta emoțională. Și iată, după „Psychologies Magazine”:

Galben-deschis (seninătate): Ești pe punctul de a dobândi competențe care mai târziu îți vor servi pentru devenirea ta deplină. Fără a căuta să te compari cu ceilalți, încearcă să îți formezi un stil, o imagine unică. Câteodată îți e greu să te poziționezi, să îți afișezi opiniile.

Pentru a trece la starea lumină (băgare de seamă, înțelepciune, simplitate), pornește în descoperirea tuturor aptitudinilor tale.

Nu încerca să înțelegi tot: anumite situații scapă logicii și rațiunii. Păstrează-ți simplitatea și nu încerca să îi distrugi pe ceilalți pentru a fi tu cel mai bun. Nu ar trebui să îți fie greu să încerci mai mult. Încearcă puțin mai mult, ai posibilități enorme, trebuie să crezi în ele. Nu deveni prea serios, încearcă să devii mai înțelept.

Ocru (aparență, investiție, fascinație): Îți lipsește considerația față de tine și îți este greu să crezi în propria viață. Astfel, te bazezi mult prea mult pe ceilalți, fără a le cunoaște adevărata față. Ai tendința de a amesteca viața privată cu cea profesională. Acorzi prea multă atenție aparențelor. Trebuie să înveți să contezi pe propria ta persoană, să răspunzi nevoilor tale grație capacităților pe care le posezi.

Lumină (creativitate, stăpânire, încredere în sine): Îți duci întreaga existență cu surle și trâmbițe și pui în aplicare proiecte care se dovedesc fructuoase, știi să profiți de tot ceea ce îți aduce viața. Nimic din ceea ce ți se poate întâmpla nu îți distruge puterea.

Gri-deschis (îndoială, ezitare, scepticism): Totul ți se pare confuz. Te îndoiești mereu și nu mai știi unde să te situezi. Eziți să îți schimbi punctul de vedere de teamă că te înșeli. Pentru a trece la starea lumină, recunoaște că pierzi teren și învață să îți eliberezi certitudinile și fricile.

Lumină (discreție, claritate, ageritate): Ești pe punctul de a clarifica tulburările interioare și de a găsi răspunsuri la problemele care te apasă. Este posibil să reușești, schimbându-ți percepția despre lume.

Albastru-viu (inspirație, onestitate, intuiție, simț artistic): Comunici foarte bine și faci tot ceea ce spui. Înțelegi lucrurile în profunzime și ai capacitatea de a le transmite. Dotat cu un real simț artistic; dacă nu îți vine nicio idee și faci lucrurile pe ultima sută de metri, te blochezi cu totul.

Pentru a intra în starea lumină, lasă-te dusă de instinct.

Lumină (autenticitate, inspirație, spiritualitate): Nu ai nevoie de prea mult timp pentru a face ceea ce ți-ai propus. Ești intuitiv din naștere și inspirat! Atunci când te exprimi, aduci foarte multe celor din jur și le furnizezi răspunsuri corecte, fără a fi mereu conștientă de asta. Grație deschiderii tale spirituale, totul se petrece ca și când, la problemele întâlnite, ai aduce soluții magice, atât pe plan profesional, cât și personal.

Roșu-viu (confort, siguranță, autonomie, individualism): Concret și inteligent, știi să duci la bun sfârșit o sarcină. Independența și natura ta curioasă îți permit să activezi în domenii cât mai diferite. Trăiești pentru propria persoană…

Lumină (singurătate asumată, simț al muncii, solidaritate): Independent, competențe valorice, nevoie de singurătate, dar ești capabil să te amesteci și cu ceilalți, fire tolerantă…

Caramel (blândețe, rațiune, vigilență, echilibru): știi să separi lucrurile; ai evoluat grație inteligenței și rațiunii, punând suflet. Învață să relativizezi importanța dorințelor tale, fără a le sufoca sau a le brutaliza.

Lumină (transformare, spirit pozitiv, suplețe): Ai dobândit un anumit echilibru, abordezi evenimentele cu calm. Practici ritualuri, exerciții zen, cultivi gândirea pozitivă. Reușești să îți învingi anumite frici, situațiile noi nu te înspăimântă…

Verde-deschis (fluiditate, echitate, împărtășire, umanitate): Atașat de valorile tradiționale ale familiei și apartenenței la un grup, simți mereu nevoia de a fi înconjurat de persoane cu care să împărtășești multe lucruri, cauți propria fericire în detrimentul celorlalți. Eviți conflictele și confruntările directe.

Lumină (afectivitate, empatie, respect reciproc): Știi f. b. să creezi momente frumoase pentru a face uitată trecerea ireversibilă a timpului și a vieții… Stăpân al propriilor sentimente, știi să asculți, să înțelegi fără a judeca și chiar să râzi de tine. Reușești să întreții armonia într-un grup de prieteni, în cuplu sau în familie. Atitudinea ta deschide inimile celor care te întâlnesc.

Turcoaz (creștere, neputință, emotivitate, speranță): te simți neputincios, crezi că nu îți rămâne, ca ultimă soluție, decât recursul la un ajutor care te depășește. Cererile tale pot fi satisfăcute, dar va trebui să treci printr-o muncă de purificare a corpului și a sufletului…

Lumină (eliberare, regenerare, vindecare): Ești pe calea vindecării emoționale și fizice. Situațiile blocate se descătușează. Ești gata să oferi iubire oricui ar accepta-o. Îndrăznește să experimentezi puterea vindecătoare a iubirii. Inimaginabilul chiar s-ar putea produce…

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI