Este clar:

Frigul va frige în facturile către Termica

Sucevenii ale căror locuințe sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare vor trebui să plătească cu 20% mai mult la factura de încălzire pe luna ianuarie, comparativ cu cea pe luna decembrie.
 

Potrivit directorului de marketing al Termica SA Suceava, Doina Oică, factura lunii ianuarie nu va include însă și perioada de frig accentuat de la sfârșitul lunii. Ea a explicat că facturarea pentru luna ianuarie include primele 25 de zile ale lunii, iar perioada de la sfârșitul lunii, în care s-au înregistrat temperaturi ale aerului de până la -28 de grade Celsius, va fi inclusă în factura lunii februarie. Oică a arătat că dacă în luna decembrie 2011, pentru apartamente cu o cameră, factura la încălzire a fost de 84 lei, pentru două camere de 140 lei, pentru cele cu trei camere de 180 lei și cele cu patru camere de 240 lei, în ianuarie 2012 se preconizează că facturile vor fi de 100 lei pentru apartamentele cu o cameră, de 167 lei pentru cele cu două camere, de 217 lei pentru apartamente cu trei camere și de 284 lei pentru cele cu patru camere. Ea a apreciat că factura lunii februarie, ce va include perioada cu temperaturi ale aerului extrem de scăzute, nu va fi diferită de cea din ianuarie, estimându-se că vremea se va încălzi în ultima parte a perioadei de facturare. Societatea de termoficare Termica SA Suceava a produs cu 30% mai multă energie termică în luna ianuarie 2012 față de decembrie 2011, cu un maxim în ultimele zile când a fost ger, fiind înregistrate în municipiu și minus 28 de grade Celsius. Directorul Termica SA Suceava, Silviu Gemănar, a declarat că în lunile noiembrie și decembrie producția de energie termică a fost scăzută față de anii precedenți în condițiile în care temperaturile exterioare au fost ridicate, arătând că în decembrie producția medie a fost de 30-35 Gcal, cu vârfuri de 40-45 Gcal. El a arătat că în luna ianuarie producția a fost mai mare, cu o medie de 45-50 Gcal, dar cu vârfuri de 75-80 Gcal în ultimele zile, când s-au înregistrat temperaturi exterioare de -28 de grade Celsius. Directorul Termica SA a precizat că producția de energie termică a fost în ianuarie cu 30-35% mai mare decât în decembrie 2011 și că, în aceste condiții, și facturile pentru beneficiari vor fi mai mari. El a arătat că energia termică a fost produsă cu cărbune și nu cu gaze naturale și a menționat că stocurile de cărbune sunt suficiente pentru această iarnă. Termica SA Suceava furnizează energie termică pentru peste 26.000 de locuințe din municipiul Suceava racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: