Bibliotecarii de la țară promovează subvențiile agricole pe suprafață

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava a inițiat, de pe 1 februarie a.c., campania de informare privind primirea cererilor de sprijin pe suprafață intitulată “Lucrezi pământul, depui cerere, primești fonduri europene și naționale. APIA te așteaptă!”.
 

Directorul executiv al APIA, Angela Coroleucă, declară că obiectivul general al acțiunii îl reprezintă informarea fermierilor cu privire la fondurile europene și naționale destinate măsurilor de sprijin pe suprafață în anul 2012, precum și la modalitatea de accesare a acestora. Coroleucă precizează că la centrele județene și cele locale ale agenției se vor organiza sesiuni de informare și instruire a fermierilor și administrației agricole din primării, cu privire la perioada de depunere a cererilor de sprijin, modalitatea de completare a acestora, condițiile de eligibilitate, tipurile de controale, precum și la pachetele financiare care pot fi accesate. De asemenea, se va acorda atenție procedurii de completare electronică a declarației de suprafață, respectiv schițării on line a parcelelor agricole. La instruiri urmează a participa atât fermierii, cât și administrația agricolă din primării, inclusiv personalul din bibliotecile comunale, cuprins în programul „Biblionet”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: