Frigul umflă facturile pentru încălzire

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de încălzire trebuie să se aștepte la o creștere a facturii la energia termică, în condițiile în care, din cauza temperaturilor scăzute, Termica SA Suceava a produs cu 30% mai multă energie termică în luna ianuarie 2012 față de decembrie 2011.
 

Directorul Termica SA Suceava, Silviu Gemănar, a declarat că în lunile noiembrie și decembrie, producția de energie termică a fost scăzută față de anii precedenți, în condițiile în care temperaturile exterioare au fost ridicate, arătând că în decembrie producția medie a fost de 30-35 Gcal, cu vârfuri de 40-45 Gcal. El a informat că în luna ianuarie producția a fost mai mare, cu o medie de 45-50 Gcal, dar cu vârfuri de 75-80 Gcal în ultimele zile, când s-au înregistrat temperaturi exterioare de -28 de grade Celsius. Directorul Termica SA a precizat că producția de energie termică a fost în ianuarie cu 30-35% mai mare decât în decembrie 2011 și că, în aceste condiții, și facturile pentru beneficiari vor fi mai mari. El a precizat că energia termică a fost produsă cu cărbune și nu cu gaze naturale și a menționat că stocurile de cărbune sunt suficiente pentru această iarnă. Termica SA Suceava furnizează energie termică pentru peste 26.000 de locuințe din municipiul Suceava racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: