În ciuda crizei

Încasările la bugetul pentru pensii au crescut

În vederea creșterii gradului de colectare a contribuției de asigurări sociale, anul trecut Casa Județeană de Pensii a trimis 3.241 de înștiințări de debit pentru asigurații cu declarații de asigurare și 1.795 de înștiințări pentru asigurații cu contract de asigurare.
 

Directorul executiv al instituției, Camelia Chitul, informează că în anul 2011 s-au depus 426 declarații de asigurare și s-au încheiat 1.148 de contracte de asigurare. Pe de altă parte, în același interval, s-au reziliat 3.162 contracte de asigurare și au fost retrase 1.140 de declarații de asigurare. De asemenea, 451 de asigurați și-au suspendat declarația de asigurare, ca urmare a nerealizării a cel puțin patru câștiguri salariale medii brute. La data de 31 decembrie 2011, erau în plată 2.640 declarații de asigurare și 3.419 contracte de asigurare. Comparativ, la finele anului 2010, numărul declarațiilor de asigurare în plată era de 3.755, iar a contractelor de asigurare, de 5.433. În ciuda acestei modificări, încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat au crescut de la 14,39 milioane de lei la 15,63 milioane de lei. „Deci, în anul 2011, numărul declarațiilor de asigurare a scăzut cu 29,69%, iar a contractelor de asigurare, cu 37,07%. Cu toate că numărul asiguraților individuali cu declarații și contracte de asigurare a scăzut în anul 2011 față de anul 2010, încasările la bugetul asigurărilor sociale de stat au fost mai mari”, a subliniat Camelia Chitul, precizând că au fost preluate integral în sistemul informatic declarațiile de asigurare, comunicările de modificare și solicitările de retragere, cât și contractele de asigurare, actele adiționale și cererile de reziliere a contractelor înregistrate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: