Copiii și bătrânii, victime sigure ale frigului

Gerul continuă să facă victime în județ, o vârstnică din zona Gura Humorului fiind diagnosticată cu hipotermie severă și degerături de gradul II la un picior și internată în spital. Tot în ultimele 24 de ore, alte 7 persoane fără adăpost au fost preluate în centre de îngrijire.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt de la Direcția de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu, femeia din Humor are 73 de ani și s-a expus la frig, astfel că a fost luată de un echipaj al ambulanței și transportată la Spitalul Municipal Gura Humorului, unde a fost internată pentru îngrijiri medicale. El ne-a mai informat că încă 7 persoane, toate cazuri sociale, au fost preluate de echipajele ambulanței, de polițiștii comunitari sau de jandarmi și duse în centre de îngrijire. La Suceava este în vigoare până vineri, 3 februarie, o atenționare de cod portocaliu de ger, astfel că medicii recomandă, în special bătrânilor și copiilor, să nu se expună la temperaturi scăzute, ei riscând tot felul de complicații ale aparatului cardio-respirator și, nu în ultimul rând, hipotermie și degerături. În această perioadă rece a crescut în județ cu circa 400 numărul cazurilor de infecții respiratorii și pneumopatie, care au ajuns la aproape 3300. Copiii de la 0 la 14 ani au fost cei mai afectați de aceste boli, fiind diagnosticate 1662 de cazuri cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 315 cu pneumopatie acută. Și internările sunt mai multe la copii, în total fiind internați 42 de copii cu infecții respiratorii, din cele 75 de cazuri internate la toate categoriile de vârstă, și 71 cu pneumopatie, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate din totalul internărilor (97).

Print Friendly, PDF & Email
Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: