Lucrările la proiectele europene sucevene, încremenite din cauza gerului

> La parcările din centrul municipiului nu mai poate fi văzut picior de șantierist, în subteran temperaturile diurne fiind de -9 grade Celsius și făcând dificil orice tip de lucrare
 

Gerul din ultimele zile a fugărit muncitorii de pe fronturile de lucru deschise în municipiul Suceava în cadrul celor 4 proiecte cu finanțare europeană și care se desfășoară în cadrul Programului Operațional Regional. Viceprimarul Viorel Seredenciuc a subliniat ieri, la comandamentul de la sediul primăriei, că speră ca întreruperea să nu se prelungească. „Din păcate, temperaturile negative foarte coborâte nu au lăsat constructorii să lucreze în această perioadă. Se intervine doar acolo unde nu este necesară o temperatură pozitivă, însă, chiar și așa, execuția este în grafic” declară viceprimarul, opinând că graficele de execuție nu vor fi afectate prea mult, perioada nefavorabilă din punct de vedere meteorologic fiind relativ scurtă. La parcările din centrul Sucevei nu mai poate fi văzut picior de șantierist, în subteran temperaturile diurne fiind de – 9 grade Celsius și făcând dificil orice tip de lucrare. Responsabilul firmei General Construct, Doru Gheață, spune că este nevoie de circa o săptămână pentru ca atmosfera să se mai dezmorțească și să se reia execuția de la interioare. La clădirea Centrului de conservare a tradițiilor populare se fac doar compartimentări în „rigips”, la proiectul de reabilitare a străzilor se intervine la gurile de canalizare, iar la cel de modernizare a iluminatului public se montează încă panouri și console și se scot din fundații vechii stâlpi. Pentru aceasta din urmă, termenul de finalizare este 15 februarie. Deși finalul era prevăzut inițial pentru luna aprilie, aflăm că în perioada următoare o echipă de specialiști la Cluj-Napoca urmează a veni la Suceava pentru implementarea managementului sistemului de iluminat public.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: