Până vineri

Vaccinurile antigripale trebuie returnate pentru distrugere

Direcția de Sănătate Publică Suceava va trebui să returneze Institutului Cantacuzino, până vineri, dozele de vaccin antigripal rămase în stoc la medicii de familie și în depozitul său, pentru a fi distruse, după ce Ministerul Sănătății a decis stoparea campaniei de imunizare antigripală gratuită.
 

„Suntem în perioada de colectare; deocamdată s-au adunat peste 3000 de vaccinuri din cele aproximativ 5000 care rămăseseră neutilizate”, ne-a spus directoarea adjunctă de la DSP, dr. Cătălina Zorescu. Vaccinurile vor fi predate unui reprezentant al Institutului Cantacuzino care va veni să le ridice. La Suceava se mai aflau 4.956 doze de vaccin la medicii de familie, la care se adaugă 515 doze din depozitul DSP. Reamintim că decizia ministerului de a sista campania de vaccinare vine după ce analizele la mai multe serii de vaccinuri au evidențiat unele neconformități privind concentrația. În acest sezon rece, în județul Suceava s-a înregistrat un singur caz de gripă, bolile respiratorii fiind în limitele așteptate pentru această perioadă și în săptămâna 16-22 ianuarie. Astfel, numărul cazurilor de infecții ale căilor respiratorii superioare (IACRS) se menține cam același ca în perioada precedentă – 2163 de cazuri, 43 de persoane având nevoie de internare. Categoriile de vârstă 5-14 ani și 15-49 au fost cele mai afectate de infecții respiratorii. În ce privește pneumopatiile acute, ele s-au cifrat la 712 cazuri, dintre care 94 au fost spitalizate.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: