Transport intrametropolitan de călători

> Suceava se va dota cu autobuze electrice sau troleibuze, actualele autovehicule pentru călători urmând a efectua curse în localitățile învecinate !
 

Membrele asociației de dezvoltare intercomunitară „Zona metropolitană” Suceava au căzut de acord asupra înființării unei unități comune de transport public local de călători. Președintele asociației, Ion Lungu, a precizat că pentru materializarea inițiativei sunt așteptate propunerile concrete privind numărul de mașini și cel de curse regulate între localități. „O problemă care s-a ridicat la unison în ședința consiliului director a fost dorința de a face o unitate comună de transport public local. Este un lucru pe care îl putem pune în practică și așteptăm propuneri concrete din partea acestor localități, referitoare la numărul de mașini și curse zilnice”, evidențiază ocupantul fotoliului din Areni, menționând că Primăria Suceava are o schiță de strategie în acest sens. Lungu reamintește că municipalitatea este parteneră într-un proiect european referitor la implementarea mijloacelor de transport electrice și că, într-un timp nu prea îndepărtat, se va pune în practică inițiativa înființării unui parc local de autobuze electrice. Astfel, autobuzele firmei de transport public local TPL ar putea fi trecute în patrimoniul viitoarei firme a asociației „Zona metropolitană”. „Ideea ar fi să aducem autobuze electrice în municipiul Suceava în cadrul acestui proiect de energie verde. Sigur, astfel, surplusul de autobuze care rămâne va fi redistribuit pe celelalte localități”, arată Lungu, adăugând că localitățile care fac parte din asociație vor trebui să contribuie la constituirea capitalului social al noii societăți de transport public de călători. Noul parc ar putea fi compus din troleibuze sau autobuze pe acumulatoare electrice de mare putere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: