Gura Humorului

Studenți belgieni în practică la Centrul Școlar „Sf. Andrei”

> Activitățile lor vizează terapia ocupațională, ludoterapia, socializarea, autonomia, avându-se în vedere și aspecte de terapie cognitivă
 

Un grup de 12 studenți de la Haute Ecole Lucia de Brouckère din Bruxelles, însoțiți de prof. Kim Verheggen, se află, în perioada 18 ianuarie – 1 februarie 2012, într-un stagiu de practică pedagogică la Centrul Școlar „Sfântul Andrei” Gura Humorului. Astfel de stagii de practică pedagogică au loc în luna ianuarie a fiecărui an, începând din 2007, anul încheierii parteneriatului între instituțiile menționate. Tinerii, aflați în ultimul an de studiu, se pregătesc să devină educatori (9) și institutori (3) pentru învățământul special. Pentru fiecare dintre ei, activitățile desfășurate cu copiii noștri constituie o componentă importantă în evaluarea de sfârșit de studii, notele obținute contând pentru media finală. Ca de fiecare dată, primele două zile studenții asistă la orele educatorilor și învățătorilor noștri, apoi, sub îndrumarea acestora, susțin activități specifice la clasele I-VIII. Din cauza barierelor de limbă, acestea sunt preponderent axate pe domeniul terapie ocupațională, ludoterapie, socializare și autonomie, dar și cu elemente de terapie cognitivă. Ei trebuie să dea dovadă de o pregătire corespunzătoare în lucrul cu copilul cu deficiență mintală, să manifeste flexibilitate, adaptare la situații noi, spirit de inovație, toate acestea fiind monitorizate atent de către profesorul îndrumător. Dl Kim Verheggen se află pentru a cincea oară la Gura Humorului și ne-a comunicat că de fiecare dată tot mai mulți studenți aleg școala noastră pentru acest stagiu, în ultimii ani fiind nevoit să facă o selecție a acestora. Sensibili la nevoile unității noastre, oaspeții au avut grijă să-și ofere sprijinul prin diverse donații de materiale, rechizite etc. Anul trecut, o donație de 2750 de euro, din care s-au cumpărat medicamente pentru infirmeria școlii, a permis îmbunătățirea substanțială a serviciilor medicale oferite elevilor școlii. La rândul nostru, în calitate de gazde, încercăm să le arătăm musafirilor noștri o parte din frumusețile plaiurilor bucovinene, să îi facem să simtă ospitalitatea românească, să le desenăm în suflet dorul de a reveni în România. Considerăm că aceste stagii de practică aduc aer proaspăt în viața școlii noastre, constituie evenimente demne de a fi popularizate în media prea plină de scandaluri și fapte nerelevante. În acest sens vă solicităm sprijinul, în măsura în care considerați oportună o mediatizare a acestui gen de experiențe. (CĂLINA DULGHERU, responsabil stagiu CSEI SF Andrei)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: