Cheltuielile cu sistemul centralizat de termoficare afectează aproape 12% din bugetul Sucevei

> În prima lună a lui 2012, la Termica urmează a ajunge 1 milion de euro din bugetul propriu, „ceea ce înseamnă încasările de la populație pe un întreg an”
 

În acest an, pentru finanțarea activității de la Termica, în bugetul local sunt prinse 31,5 milioane de lei, adică 7,3 milioane de euro, informează primarul Sucevei, Ion Lungu. Din această sumă, 12 milioane de lei sunt alocările pentru acoperirea diferenței dintre costurile de producere a energiei termice și tariful suportat de către consumatorii casnici, iar 4,5 milioane de lei reprezintă facturile pentru consumul de apă caldă și căldură din unitățile de învățământ, cu achitarea cărora primăria este la zi. „Nu mai vreau să politizez, însă când am devenit primarul municipiului Suceava, cei din înaintea noastră nu dăduseră, în perioada 2002-2004, nici măcar un leu la Termica, nici la consumul de energie termică și nici pentru subvenții. Astăzi suntem la zi și să nu uităm că pentru instituțiile publice gigacaloria este plătită la prețul întreg”, pune în vedere primarul. Lungu subliniază că, pe parcursul anului, alte 10 milioane de lei vor lua calea reabilitării rețelelor de transport și distribuție a agentului termic. Nu în ultimul rând, 5 milioane de lei vor fi orientate înspre acoperirea ratelor și dobânzilor la partea de credit care îi revine Sucevei din programul „Suceava – Utilități și mediu la standarde europene”. Edilul-șef susține că, luând în calcul toate fondurile prevăzute, virările cu destinația sistemul de termoficare afectează 11,8% din bugetul Primăriei Suceava. Anul trecut, din bugetul propriu, 3 milioane de euro au ajuns la firma de termoficare cu titlu de subvenții la energia termică, iar 1 milion de euro a fost dat pentru consumul din unitățile școlare și instituțiile publice. Aflăm că în prima lună a lui 2012, din bugetul propriu va fi orientată către Termica suma de 1 milion de euro, „ceea ce înseamnă încasările de la populație pe un întreg an”. „Nu am tratat cu indiferență aspectele de la Termica și sunt optimist că vom rezolva problemele de acolo”, a explicat primarul, menționând că pe 10 februarie va avea o nouă întrevedere cu sindicaliștii de la societatea de termoficare.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: