„Avem nevoie de solidaritate…”

> „Toți primarii și consilierii locali sunt obligați să ia în considerare «Coșul de solidaritate»”, consideră lidera UNPR Suceava, Cătălina Vartic
 

Președintele Organizației Județene UNPR Suceava, Cătălina Vartic, face un apel către primarii din județ să includă în bugetul pentru anul 2012 fonduri pentru punerea în aplicare a programului „Coșul de solidaritate”. Liderul progresist sucevean a explicat că este necesar ca, în actualele condiții socio-economice, persoanele defavorizate să fie sprijinite. „Avem nevoie de solidaritate în această perioadă în care ne confruntăm cu efectele crizei economice. Cred că toți primarii și consilierii locali sunt obligați să ia în considerare «Coșul de solidaritate» și să creeze premisele pentru implementarea urgentă a prevederilor legale. Mă aștept ca un prim semnal să fie dat chiar de municipiul Suceava”, a declarat Cătălina Vartic. Ea a subliniat că în septembrie 2011 a fost adoptată HG 927/2011 privind Programul guvernamental de sprijin pentru pensionari „Coșul de solidaritate”, care prevede că produsele alimentare pe care Guvernul vrea să le vândă pensionarilor la preț redus vor fi livrate acestora, săptămânal, prin firme special înființate de către autoritățile locale, care vor cumpăra alimentele prin licitație și vor percepe un adaos comercial care să acopere cheltuielile aferente. În “coșul de solidaritate” pentru pensionari vor fi incluse produse precum făină, zahăr, ulei, mălai și orez, dar și alte produse alimentare cu termen lung de valabilitate, stabilite de consiliile județene. Actul normativ stabilește că, pentru implementarea programului, consiliile județene și consiliile locale pot înființa societăți comerciale ori pot extinde obiectul de activitate al societăților existente, pentru derularea activităților de comerț cu produse alimentare de bază exclusiv către pensionari.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: