CS Universitatea Suceava începe cu o victorie concludentă anul 2012

> Într-un meci contând pentru etapa a XII-a, CSU Suceava – CSM Ploiești 34-26 (17-11)
CS Universitatea Suceava a început cu dreptul anul 2012 reușind să treacă fără mari probleme de nou promovata CSM Ploiești într-un meci contând pentru etapa a XII-a a Ligii Naționale de handbal masculin.
 

Sucevenii s-au temut puțin de această partidă și de incomoda formație oaspete, care avea în palmares și un egal pe terenul celor de la HC Odorhei, dar odată intrați pe teren și-au impus stilul de joc și au câștigat lejer cu 34-26 (17-11). Startul partidei dintre CSU Suceava și CSM Ploiești le-a aparținut în totalitate gazdelor, care în minutul 7 conduceau cu 6-0. Portarul Șelaru a apărat excelent, iar extremele sucevene și-au făcut din plin datoria. Dominarea elevilor lui Leonard Bibirig a continuat și nicio secundă din prima repriză nu s-a pus problema revenirii în joc a ploieștenilor. Cu doar doi jucători de calibru, Nicoale și Dimache, gruparea oaspeților nu a reușit să incomodeze deloc echipa gazdă care și-a impus jocul în viteză. A fost, pe rând, 8-3 în minutul 10, apoi 12-6 în minutul 16, la pauză sucevenii având un avantaj de șase goluri pe tabela de marcaj, scor 17-11. Diferența putea fi mult mai mare dacă gazdele nu ar fi ratat câteva contraatacuri clare plus două aruncări de la 7 metri. În partea secundă, chiar de la primele faze s-a putut observa că handbaliștii de la CS Universitatea Suceava au scăpat de presiunea rezultatului, știau exact ce adversar au și și-au permis să facă spectacol. Cu Iulian Andrei în poartă, la fel de inspirat ca și colegul său George Șelaru, echipa gazdă a evoluat lejer în repriza a doua a disputei cu CSM Ploiești și a marcat tot atâtea goluri ca în primele 30 de minute de joc. La un moment dat au fost și nouă goluri diferență pe tabela de marcaj, scor 22-13, însă la final ecartul de opt goluri, care a fost cel mai prezent în timpul partidei, s-a păstrat și CSU Suceava – CSM Ploiești s-a încheiat 34-26. Victorie fără dubii a sucevenilor la capătul unui joc care a entuziasmat iubitorii handbalului sucevean. Foarte importantă revenirea în joc a lui Acatrinei, la fel de importantă fiind și evoluția nou-venitului la CSU, portarul George Șelaru. În etapa a XIII-a, CS Universitatea Suceava va evolua pe terenul grupării Pandurii Tg. Jiu.

CSU Suceava: I. Andrei, Șelaru – Mitrea (4), Cântec (4), Besarab (3), Petrea, Roșu (6), Gavriloaia (7), Șoldănescu, Schroeder (1), Acatrinei (6), Pancu (1), Țigănașu, Șerban, Amihăiesei (2), Cadar. CSM Ploiești: M. Dumitru, Druțu – Dimache (6), Nicolae (6), Duțu (5), Botezatu (3), Constantinescu (3), G. Ghizdăvescu (1), Rouă (1), Ene (1), M. Ghizdăvescu, Zamfir, Vasile.

Leonard Bibirig (antrenor CSU Suceava): „Victoria din partida cu CSM Ploiești este una extrem de importantă în condițiile în care acesta a fost primul joc oficial din 2012. Am început foarte bine meciul și ne-am desprins încă din start. După pauză a urmat o relaxare în joc, dar în final rezultatul a fost unul bun. Trebuie să privim cu realism această partidă pentru că ne așteaptă două întâlniri foarte dificile pe terenurile formațiilor Pandurii Tg. Jiu și „U” Cluj. Șelaru și Acatrinei au intrat foarte bine în joc, la ultimul observându-se în unele faze ale meciului faptul că a avut o pauză îndelungată. Țuțu va reveni de luni la antrenamente, în ceea ce-l privește pe Mihai Sandu el are nevoie de o perioadă de acomodare în condițiile în care din august a jucat doar la naționala de tineret. Partida cu Pandurii Tg. Jiu va avea loc vineri, 27 ianuarie, de la ora 17.00”.

Mircea Bedivan (Antrenor CSM Ploiești: „Știam jocul echipei sucevene și-i respect pe toți cei care muncesc la această formație. Am fost dominați fizic și nu am putut face față ritmului impus de adversarii noștri. În condițiile în care noi am venit la acest meci cu jucători cu mare experiență, am fost învinși de tineri cu elan și care-și fac foarte bine treaba pe teren, ei fiindu-ne net superiori”.

Etichete:

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI