Debut de an bogat în oferte de locuri de muncă în străinătate

Anul 2012 debutează cu o creștere considerabilă a numărului de oferte de muncă ale angajatorilor europeni, anunță Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Suceava.
 

Potrivit purtătorului de cuvânt Anca Capverde, cea mai bogată și diversificată ofertă vine din partea Germaniei. Astfel, angajatorii din această țară au nevoie de 516 persoane cunoscătoare de limbă germană, calificate în meseriile de asistent medical, strungar, mecanic pe stivuitor, electrician, bucătar, gastronom, hotelier, agent call-center, specialist software, dar și ingineri în domeniile mecanic, electric și automatizări. Pe de altă parte, Norvegia scoate la bătaie 250 de posturi în specializarea ghid de turism, unul dintre criteriile de selecție fiind cunoașterea a trei limbi străine, dintre care o engleză cursivă. Nu în cele din urmă, angajatorii din Danemarca anunță ca fiind vacante 75 de slujbe pentru lucrători necalificați în ferme de cultivare a fructelor și legumelor, cunoscători de limba engleză, în timp ce Belgia este în căutarea a 5 asistenți medicali vorbitori de limbă franceză.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: