Gunoiul sucevean va fi dus tot la Botoșani

Deșeurile menajere colectate din Suceava vor fi transportate și în acest an pe platforma municipiului Botoșani, a declarat, într-o conferință de presă, primarul Ion Lungu, care răspunde, astfel, unei afirmații ale aleșilor locali PSD care semnalau că „varianta botoșăneană” ar cădea de la mijlocului anului.
 

Șeful administrației sucevene crede că noul depozit ecologic de la Moara este exploatat de pesediști ca subiect de campanie electorală. „Subiectul deșeurilor este unul de campanie electorală, o spun cu toată răspunderea. La solicitarea PSD, o să prezentăm, în ședința din 26 ianuarie a Consiliului Local, un raport privind stadiul lucrărilor. Este o problemă delicată, și dacă discutăm despre consilierii PSD, au și ei o mare responsabilitate pentru întârzierea proiectului de amenajare a gropilor ecologice”, reliefează edilul-șef, făcând trimitere la proiectul din 2005-2006 al administrației județene PSD, în care era implicată firma Ecologica, „una care venea în județ cu două roabe și trei lopeți”. În ultima ședință ordinară din 2011, consilierul local PSD Ovidiu Donțu a solicitat înființarea unei comisii de analiză a legalității și a modului de derulare a contractelor de salubritate încheiate de primărie cu firma Rosal Grup. El susținea, printre altele, că Rosal nu a oferit cel mai mic preț la licitație, acesta din urmă fiind ofertat de Urban Serv Botoșani, administratorul rampei de deșeuri menajere din Botoșani. De asemenea, alesul social-democrat reliefa că gestionarea deșeurilor menajere din Suceava este foarte costisitoare, din cele 12 milioane de lei alocate anual, 3,6 milioane de lei reprezentând costuri cu transportul gunoiului în municipiul Botoșani. În ciuda faptului că infrastructura primei celule a depozitului ecologic de deșeuri menajere de la Moara este gata, se pare că Primăria Suceava nu va putea începe depozitarea efectivă nici anul acesta. Licitația pentru executarea stației de epurare aferentă obiectivului a fost contestată, iar în lipsa instalațiilor de tratare a levigatului, darea în folosință a noii gropi de gunoi nu poate avea loc. Prima celulă a gropii de gunoi de la Moara se întinde pe o suprafață de 7,5 hectare și va asigura procesarea a 100.000 de tone de deșeuri pe an. Succesiv, finalizarea depozitului ecologic din preajma Sucevei a fost anunțată pentru finele lui 2010 și, mai apoi, pentru primăvara și sfârșitul lui 2011.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: