Pentru elevii bolnavi

Facilități de învățare în spital sau acasă

Înființarea unor clase de curs în spitale și școlarizarea la domiciliu pentru elevii cu anumite boli sunt două noutăți pentru care Ministerul Educației a aprobat deja metodologia.
 

Astfel, în spitale vor fi înființate clase pentru elevii care suferă de boli cronice, tulburări neurologice sau alte boli care necesită perioadă de spitalizare mai mare de patru săptămâni. Orele se vor face în grupele sau clasele din spitale, în funcție de boală, perioada de spitalizare, de diagnosticul pus de medic și de anul de studiu în care este înscris elevul. Clasele respective vor avea minim 6 și maxim 12 elevi, iar profesorii care vor preda vor fi plătiți cu ora, de la bugetul de stat. Ei vor beneficia de cursuri de instruire și vor preda în spital cu acordul conducerii acestuia. Potrivit metodologiei, școlarii cu deficiențe de învățare, adaptare, integrare sau care suferă de tulburări de limbaj și sunt internați în spital vor avea parte de asistență psihopedagogică suplimentară. Elevii vor fi înscriși în aceste clase la cererea scrisă a părinților sau a tutorilor legali. Școlarizarea la domiciliu va fi aprobată pentru elevii care nu se pot duce la școală din cauză că suferă de boli cronice. Finanțarea celor două servicii reglementate de noua metodologie se va asigura din sumele defalcate din unele venituri ale bugetului de stat, prin bugetele locale ale consiliilor județene, prin instituția care furnizează servicii de școlarizare, indiferent de locul de domiciliu al elevilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: