Beneficiile de asistență socială ale datornicilor nu vor fi tăiate

> „În momentul în care aceștia își vor achita taxele și impozitele, plata beneficiilor de asistență respective va fi reluată cu data suspendării lor”, a declarat directorul executiv Mirela Florea
 

De la 1 ianuarie, Agenția Județeană pentru Prestații Sociale a preluat activitatea de inspecție socială și s-a transformat în Agenția Județeană de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS), anunță directorul executiv Mirela Florea, precizând că, de la aceeași dată, au intrat în vigoare și noi prevederi legale. În primul rând, drepturile bănești ale familiilor și persoanelor nu se vor mai numi prestații sociale, în legislația de specialitate acestea fiind cunoscute, de acum încolo, ca beneficii de asistență socială. De la începutul lui 2012, drepturile în cauză se calculează în funcție de indicatorul social de referință (ISR), stabilit anul acesta la valoarea de 500 de lei. Florea asigură că, deși circulă unele zvonuri, prin procentele aplicate acestui indicator, sumele cuvenite celor în drept nu vor scădea. „Prin procentajul stabilit de lege, cuantumul beneficiilor sociale aflate în plată nu se modifică în prezent”, subliniază șeful AJPIS. O noutate intrată în vigoare de la debut de nou an este și cea care prevede că beneficiarilor de venit minim garantat, alocație pentru susținerea familiei și indemnizație pentru creșterea copilului până la vârstă de 2 ani, care nu și-au achitat impozitele și taxele locale, li se vor suspenda drepturile pe care le au, măsura încetând, însă, odată cu achitarea obligațiilor la buget. „În momentul în care aceștia își vor achita taxele și impozitele, plata beneficiilor de asistență respective va fi reluată cu data suspendării lor”, a declarat directorul executiv Mirela Florea, care precizează că, în vederea îndeplinirea atribuțiilor de inspecție socială, de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava au fost preluați 6 lucrători.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: